• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: daily.mail.co.uk/informer.rs

12.07.2016

18:20

SUROVA KORIDA! Španci žele da ubiju majku bika koji je usmrtio matadora!

Zanimljivosti

SUROVA KORIDA! Španci žele da ubiju majku bika koji je usmrtio matadora!

Podeli vest

Majka bika koji je nedavno u Španiji ubio 29-godišnjeg matadora biće pogubljena da bi se prekinula nasledna loza, što je izazvalo negodovanje Udruženja za prava životinja koji najavljuju proteste, piše londonski Dejli meil

Španska korida je turistička atrakcija, a jedna takva predstava je prošlog vikenda, nažalost, završena smrću matadora Viktorija Barija kojem je bik probio grudi pred očima gledalaca. 

(VIDEO) ŠOKIRALA KORIDU Utrčala u arenu da uteši probodenog bika!

To je bio prvi smrtni slučaj matadora u proteklih više od trideset godina. Tradicija, za koju mnogi smatraju da je besmislena, nalaže da se majka bika ubije da bi se prekinula krvna linija nasleđa. 

Ljubitelji životinja, međutim, pokrenuli su kampanju u odbranu krave Lorence koja, smatraju, nema nikakve veze ni sa čim. 

Neki mediji, međutim, pišu da je Lorenca već mrtva, odnosno da je umrla od starosti upravo pre nekoliko dana. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KRVAVA KORIDA: Razjareni bik ubo matadora pravo u srce!

S druge strane, špansko Udruženje za zaštitu životinja, PACMA, traži kompletnu zabranu borbi bikova. "Nijedna tradicija koja se zasniva na smrti, krvoproliću ili mržnji ne može biti zdrava za društvo. Jedini etički način da se ovo prekine je da se u potpunosti zabrane sve borbe bikova", saopšteno je iz tog udruženja.

(FOTO) SA BEBOM PRED BIKA! Čuveni španski matador izlagao opasnosti rođeno dete!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boogeyman

pre 7 godina

Bravo za komentar!!! Ubio ga bik i sada hoće da mu ubiju majku... kakva neandertalna odluka španaca! A koju je pip izazivao bika?

starica

pre 7 godina

Niti je majka niti bik krivi!!! S kojim pravom muce ove zivotinje pa ocekuju jos da mirno podnose bolove, izazivanje i smrt? Neka prestanu sa ovim barbarskim, zlocinackim "sportom" pa ne treba ubijati neduzne zivotinje niti ce matadori stradati bez bika u areni. Kritikujte me koliko god hocete, ali nije mi ni malo zao stradalog mladica!

ljubisa

pre 7 godina

kakve crne kritike,..trebao ga je još malo naizbadati,da osjeti kako je jadnoj životinji dok ga bockaju....

Milan Jankovic

pre 7 godina

U Mokrinu pod uticajem domacih dusebriznika ukinuta je tradicionalna manifestacija Gusanijada . A u Spaniji i dalje se krvavo ubijaju bikovi ali i toreadori. To Evropska Unija ne vidi. Predlazem da se u Mokrin vrati Gusanijada a da se ukine kad se u Spaniji ukine korida.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija