• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PREDSTAVNIŠTVO GRADA BEČA

29.07.2016

09:54

JEDNA OD NAJLEPŠIH NA SVETU! Zavirite u dvoranu Austrijske nacionalne biblioteke

Zanimljivosti

JEDNA OD NAJLEPŠIH NA SVETU! Zavirite u dvoranu Austrijske nacionalne biblioteke

Podeli vest

Čuvena svečana dvorana jedne od najlepših biblioteka na svetu, Austrijske nacionalne biblioteke, od 20. jula može besplatno da se razgleda na internetu na strani Google Arts & Culture-Seite

 

NA OVOM LINKU MOŽETE DA JE RAZGLEDATE

Na raspolaganju je virtuelni obilazak barokne dvorane, Gigapixel-snimak čuvene freske na plafonu i direktan pristup do 40 istorijskih štampanih dela čiji se originali čuvaju u svečanoj dvorani. 

(VIDEO) UOČENA MISTERIOZNA SVETLOST NA NEBU! Kakva je to vatrena lopta preplašila Amerikance?!

Raskošna dvorana Austrijske nacionalne biblioteke, bivše dvorske biblioteke Habsburgovaca, podignuta je u vreme cara Karla VI. Biblioteka se gradila od 1723. do 1726. godine a podignuta je na bečkom trgu Jozefsplac i do danas je magnet za publiku sa godišnje oko 200.000 posetilaca iz čitavog sveta. 

(VIDEO) LJUBIČASTA LOPTA? Na dnu okeana pronađeno misteriozno biće!

Dvorana je snimana specijalnom 360°-kamerom – Google-Street-View-Trolley, čime je omogućen virtuelni pogled na skoro 80 metara dug unutrašnji prostor. 

Austrijska nacionalna biblioteka je najveća biblioteka u zemlji gde se čuva 11 miliona predmeta: knjiga, novina, grafika, karata.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija