• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Independent

30.07.2016

10:17

LUD! Ovaj lik će sutra skočiti sa 7500 metara - BEZ PADOBRANA!

Zanimljivosti

LUD! Ovaj lik će sutra skočiti sa 7500 metara - BEZ PADOBRANA!

Podeli vest

Padobranac Luk Ajkins planira da u nedelju na teritoriji Kalifornije izvede skok sa 7620 metara visine, bez pomoći padobrana
screenshot

 

Ajkins je do sada skakao više od 18.000 puta, ali nikada bez padobrana. 


(VIDEO) NAJLUĐI LET NA SVETU Skočio iz balona bez padobrana i majice!

Za sve one koji se pitaju kako misli da izvede svoju nameru, odgovor je - skokom u mrežu koja će biti postavljena na visini od 20 spratova. Ceo događaj biće prikazan uživo na televiziji. 


(VIDEO) SPAS U ZADNJI ČAS! Vojniku se nije otvorio padobran, ali...

Svoj prvi skok ovaj adrenalinski zavisnik izveo je sa 12 godina, a danas sa suprugom i sinom u blizini Takome u Vašingtonu drži školu padobranstva koju je osnovao njegov deda. 

Iako su padobranci u prošlosti skakali bez padobrana, ovu opremu dodavale su im njihove kolege u vazduhu. Ukoliko Ajkins bude uspešno izveo skok, postaće prva osoba u istoriji koja je pala na tlo bez ikakve upotrebe padobrana, piše Independent.

- Da nisam nervozan, bio bih vrlo glup. Mada mnogi smatraju da sam glup samim tim što mi uopšte pada na pamet da uradim ovako nešto - izjavio je Ajkins za Associated Press ove nedelje. 


(VIDEO) OBJASNILI HARI POTERU KAKO SE TO RADI! Padobrancii demonstrirali sport iz poznatog filma o čarobnjaštvu!

- Govorimo o skoku bez padobrana. Ovu stvar shvatam vrlo ozbiljno, nije reč o šali - dodao je. 

Mreža veličine 30 x 30 metara biće dovoljno snažna da zaustavi pad, a ne odbaci Ajkinsa nazad u vazduh. 

Anketa

Ajkinsu će tokom skoka za kacigu biti pričvršćena jedna kamera, kao i kamera Samsung 360, dizajnirana tako da dočara ovo iskustvo u vidu virtuelne realnosti. 

Ajkins je, inače, bio član tima koji je 2012. godine pripremao Feliksa Baumgartnera za njegov veliki skok sa ivice svemira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Avetni Todor

pre 7 godina

Vazno je da dobaulja na 10 metara iznad zemlje ,sa 10 metara visine jos niko nije poginuo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija