• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

10.08.2016

12:46

ŠTA LI TO KRIJETE? Način na koji se potpisujete mnogo govori o vama!

Zanimljivosti

ŠTA LI TO KRIJETE? Način na koji se potpisujete mnogo govori o vama!

Podeli vest

Potpis, po rečima stručnjaka za psihografologiju, ponekad otkriva i one crte karaktera koje možda želite da prikrijete

Veličina slova

Veličina slova pokazuje koliko želimo ili ne želimo da budemo primećeni. Potpisivanje krupnijim slovima pokazuje našu samouverenost i odvažnost, ali i želju da budemo primećeni. Takođe i egocentričnost sa izraženom potrebom za aktivnim društvenim životom. Takva osoba obično gleda sa visine na druge i voli da dominira u komunikaciji i društvu.

Krupan potpis, a sitan rukopis odslikava osobu koja želi da je svugde vide i čuju, a u stvari, iznutra se oseća minijaturno, pa na ovaj način kompenzuje nesigurnost.

Srednja veličina slova u potpisu karakterišu osobu koja želi da se uklopi u društvo, ponaša se pristojno, staložena je i ne diže ton za najmanju sitnicu.

E PA NIJE U REDU! Ljubitelji mačaka su inteligentiji od ljubitelja pasa!

Sasvim mala slova otkrivaju nesigurnost, stidljivost i manjak želje da se bude primećen. Ovakav potpis imaju obrazovani racionalni ljudi, uglavnom misaono okupirani. Najčešće se sreću među naučnicima i istraživačima. Njihova osećanja i razum se stalno dopunjuju i gotovo su uvek u skladu.

Nagib i uspravan položaj

Iskošenost slova takođe šalje preciznu poruku. Blago nagnuta slova u desno, pokazuju osobu koja je darežljiva, otvoreno izražava emocije, ali je privržena i strastvena. S druge strane, uspravna slova ispisuju oni koji skrivaju emocije i žele sve da drže pod kontrolom.

Ukoliko podvlačite rukopis pripadate grupi sa zdravim samopouzdanjem, pozitivnom slikom o sebi i zadovoljstvom onim što radite. Podvučeni potpis, zapravo, otkriva samouverenu osobu, a podvučen dvostrukom linijom izuzetno snažnu, odlučnu i ambicioznu. Ovakve osobe smatraju da im pripada sve najbolje u životu pa se svojski trude da do toga i dođe.

Tačka i crtica

Tačku na slovo “i” stavljaju osobe koje vole da se ističu u masi i izgledaju drugačije od drugih. Dominantna tačka u odnosu na slovo otkriva ambicioznu prirodu, dok izostanak tačke govori da takva osoba ne obraća pažnju na detalje i teško ih prati.

LOŠI MOMCI! Ovakvi tipovi imaju više seksualnih partnerki nego dobrice!

Oni koji umesto tačke iznad ovog samoglasnika stavljaju malu ravnu crticu pokazuju nemiran duh i šalju poruku da su često u žurbi.

Dugačka neprekinuta linija umesto tačke iznad ovog slova, otkriva kreativnu i inteligentnu osobu.

Različit potpis u odnosu na rukopis otkriva osobu koja želi da deo svoje ličnosti prikrije. Ona, zapravo, kroz potpis kreira drugačiji identitet. Ovako se potpisuju osobe koje krasi hrabrost i samouverenost, ali bez arogancije. Najupečatljiviji primeri ovog kreativnog potpisivanja su Edgar Alan Po i Volt Dizni.

Potpisivanje velikim štampanim slovima je prilično retko, mada prisutno. Ovakav potpis koriste ljubazne osobe koje imaju veliko srce, nesebične su i spremne da se žrtvuje za druge. Ponekad može da znači i da preterano razmišljaju, te da se lako naljute.

TEST LIČNOSTI! Evo šta drugi misli o vama, ali vam to ne govore!

Nasumično potpisivanje

Potpisivanje punim imenom i prezimenom, takođe ima svoju poruku. Nekreiran specifičan potpis pokazuje ljubazne osobe koje se lako prilagođavaju novonastalim situacijama ili osobama sa kojima razgovaraju. U suštini, radi se o osobama koje imaju čvrste stavove, snažnu volju i poglede na život.

Nasumično potpisivanje gde sličnosti između imena i potpisa, zapravo, nema, otkriva osobu koja želi da ostavi utisak da je jako pametna. U stvarnosti ona mnogo sakriva, ne govori iskreno ono što misli, niti obraća pažnju na druge osobe i ono što govore.

U suprotnom, sličnost između imena i potpisa pokazuje inteligentnu, ali hirovitu osobu. Ovakvi ljudi često menjaju svoje mišljenje i stavove pa su vrlo često i nepromišljeni. Međutim, laskanjem se uvek mogu pridobiti.

ZABAVITE SE SOČNIM TESTOM: Šta omiljena voćka govori o vama?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija