• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

31.08.2016

09:43

ONI SU U DUŠI BAĆUŠKE! Ove poznate ličnosti su "plakale od sreće" kada su dobile rusko državljanstvo!

Zanimljivosti

ONI SU U DUŠI BAĆUŠKE! Ove poznate ličnosti su "plakale od sreće" kada su dobile rusko državljanstvo!

Podeli vest

Ime poznatog francuskog glumca Žerara Depardjea, koji proslavlja treću godišnjicu kao državljanin Rusije, nosiće centar koji će biti otvoren u ruskom gradu Saransku

Depardje, koji je bio nezadovoljan zbog visokog poreza u rodnoj Francuskoj, najpre je otišao u Belgiju, a potom je došao u Rusiju, gde je 2013. godine dobio ruski pasoš.

Od predsednika Čečenije Ramzana Kadirova dobio je stan u Groznom.

Depardje je kasnije priznao da obožava svoj ruski pasoš i da se u dubini duše "oseća kao pravi Rus".

Depardje je samo jedna od poznatih ličnosti koja se preselila u Rusiju.

Prva osoba koja je postala deo novog talasa imigracije u Rusiju je svetski poznati sportista u brzom klizanju na kratke staze - Korejac An Hinso koji je decembra 2011. dobio ruski pasoš i uzeo novo ime - Viktor An, prenosi Sputnjik.

Beta/AP photo

Američki snouborder Vik Vajld takođe je postao ruski državljanin nakon što se oženio 2011. ruskom lepoticom Aljonom Zavarzinom.

Tokom Olimpijskih igara u Sočiju, Vajld je postao dvostruki šampion, a njegova supruga osvojila je bronzanu medalju.

Reuters

Još jedan sportista, poznati bokser Roj Džons Mlađi dobio je ruski pasoš oktobra 2015.

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji proslavio se u Sjedinjenim Državama, gde je proveo veći deo svoje profesionalne karijere.

Rekao je da je toliko želeo da dođe u Rusiju da je odlučio da promeni državljanstvo i "stvori most" između svoje bivše i sadašnje zemlje.

Jedan od pionira među imigrantima iz sfere kulture je italijanski dirigent i pijanista Fabio Mastranđelo, koji je debitovao u Teatru Mihalovski u Sankt Peterburgu 2002. godine.

Devet godina nakon debija, Mastranđelo je dobio rusko državljanstvo.

Radio je u Jekaterinburgu, gde je bio glavni dirigent u lokalnom operskom teatru.

Njegova supruga je iz Novosibirska, flautistkinja Olesija Tertičnaja, prenosi B92.

Ruski pasoš dobio je još jedan dirigent - Teodor Kurencis, rođen u Atini.

Studirao je na Državnom konzervatorijumu u Sankt Peterburgu i sarađivao sa više teatara i ruskih muzičara. Bio je glavni dirigent Novosibirske opere i baletskog teatra, gde je osnovao "Muzika eterna ansambl" i hor pevača iz Novosibirska.

Kurencis je 2011. godine postao jedan od lidera "kulturne revolucije" u Permu, gde je rukovodio lokalnim operskim i baletskim teatrom i nakon tri godine postao državljanin Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija