• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2016

12:52

OVI CITATI SU GENIJALNI, ali kad biste znali ko su im autori...

Zanimljivosti

OVI CITATI SU GENIJALNI, ali kad biste znali ko su im autori...

Podeli vest

Ove rečenice ste mnogo puta čuli, ali najverovatnije ne znate čije su

Većinu ovih citata ste verovatno negdje čuli ili pročitali, pa možda čak i 'lajkovali' ili 'šerovali' na društvenim mrežama. Ali kada biste znali ko im je stvarni autor, možda vam ne bi delovale tako inspirativno.


Reči grade mostove u neistraženim predelima.
Adolf Hitler 

printscreen/public

Čovek koji je odgovoran za smrt miliona ljudi, tvrdio je da reči grade mostove. Iako ove reči zvuče miroljubivo, bile su samo deo propagandne mašinerije iza koje se kriju zverski zločini. 


Onaj ko prestane da se trudi da bude bolji, prestaje da bude dobar
Oliver Kromvel 

Public

Ne, autor ovog citata nije jedan od velikih britanskih književnika, već prvi premijer engleske republike od 1653. do 1658. kojeg istorija pamti kao ubicu kralja i čoveka koji je u ropstvo odveo 50.000 irskih katolika. 

Drugi će te možda mrzeti, ali neće pobediti ako ti ne mrziš njih.
Ričard Nikson 

Public

Iza ovih reči krije se velika priča: Votergejt. Posle afere o prisluškivanju, Nikson je morao da podnese ostavku na mesto predsednika SAD, a upravo se tim rečima oprostio od osoblja u Beloj kući. 

Nikad ne žali za juče. Život je danas, a sam stvaraš svoje sutra.
Ron L. Habard 

Public


Ove reči gube svu svoju inspirativnu draž kad saznate da ih je sročio osnivač sajentologije. 


Dok god ima ljubavi u tvom srcu, nikad nećeš biti sam
Čarls Menson 

Public


Ove reči kao da su izašle iz usta nekog hipika, ali izgovorio ih je Čarls Menson. Iako nikad nije sam ubio, njegovi sledbenici odgovorni su za smrt 35 ljudi. 

Verujem samo u jednu stvar - snagu ljudske volje
Josif Visarionovič Staljin 

Public


Snaga ljudske volje ipak nije pomogla 10 miliona ljudi koji su umrli od gladi za vreme vladavine ovog ruskog diktatora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Мудри људи слушају - а не баљезгају...! ( Лала из Баната)

Lala iz Banata

pre 7 godina

Reči grade...prazne priče... ?! ( Genijalna - GLUPOST !) "Dobar i lud - "rođena" braća"...Trudi se zato da budeš luđi...da bi bio bolji...(tako ispada)! Pa da...mrzeli su ga... Zato su ga i izabrali za Predsednika SAD-e. "Ako dočekam - sutra" !! ...( Sidni Šeldon!) Ljubav je data od Boga... Sotona i ne zna - da to postoji...!? Naročito - kada je ta snažna "volja" ispoljena - na obaraču...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija