• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

22:25

NOVA ERA U MEDICINI: Rođena beba od TROJE RODITELJA!

Zanimljivosti

NOVA ERA U MEDICINI: Rođena beba od TROJE RODITELJA!

Podeli vest

Rođena je prva beba sa DNK tri roditelja, korišćenjem naučne tehnologije mitohondrijska donacija, saopštio je tim lekara koji je na tome radio

U stručnom magazinu "Plodnost i nauka" objavljeno je da je rođena beba čiji DNK je sastavljen od majčinog, očevog i DNK materijala donora kojim je sprečena ozbiljna nasledna bolest koju bi novorođenče nasledilo od majke, prenosi AP.

Kako navodi BBC, stručnjaci su objavili tekst o rođenju dečaka sa "tri roditelja" pet meseci nakon rođenja, kada su mogli pouzdano da potvrde da dete nema genetsko oboljenje od kojeg boluje njegova majka.

Stručnjaci kažu da ovaj potez najavljuje "novu eru u medicini" i može da pomogne porodicama sa retkim genetskim oboljenjima.

Lekari i naučnici upozoravaju da su potrebne rigorozne provere ove nove i kontroverzne tehnologije koja se zove Mitohondrijska donacija.

Američki tim lekara je putovao u Meksiko kako bi sproveli celu proceduru zbog zakona koji u toj zemlji ne brane metode korišćenja više DNK materijala.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17