• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

05.10.2016

16:02

SEKS PRE I VAN BRAKA! Bizarne stvari zbog kojih možete završiti u zatvoru!

Zanimljivosti

SEKS PRE I VAN BRAKA! Bizarne stvari zbog kojih možete završiti u zatvoru!

Podeli vest

Nošenje veša sa printom Malezijske zastave u javnosti odvelo je devetoricu školaraca iz Australije u zatvorske ćelije. Oni predstavljaju samo deo mnogobrojnih slučajeva ljudi koji su pritvoreni u drugim zemljama, zbog “malih“ prestupa i neobičnih zakona

U zemljama kao što su Malezija i Singapur, kazna uključuje i javno batinjanje prutom. 

U Maleziji, pod kaznenim prestupima spadaju i homoseksualni činovi, koji mogu da iznose i do 20 godina zatvora i batinjanja prutom. 

(VIDEO) JEZIVO! Snimljen trenutak kada duša napušta telo!

Zakoni nisu manje rigorozni ni u Ujedinjenim Emiratima, gde je profesorka dizajna uhapšena i deportovana u rodnu zemlju, samo zato što je slikala nečiji nepravilno parkiran auto i u opisu sliku na Fejsbuku napisala uvredljive reči za vlasnika automobila. 

Jedan od brojnih primera je i Alisija Gali, koja je 8 meseci provela u zatvoru u Abu Dabiju zato što je “imala nezakonitu seksualnu vezu”, nakon što je izjavila da su je kolege drogirale i silovale. 

Seks pre i van braka je takođe ilegalan u Jordanu, gde se kažnjava sa tri godine zatvora. 

Fil Blekvud proveo je 13 meseci u zatvoru u Mjanmaru zato što je uvredio Budu, što se u ovoj zemlji tretira kao krivično delo. Fil je 13 meseci bio zatvoren u ćeliji bez prozora, sa flourescentnim svetlom koje se nikada nije gasilo. 

(VIDEO) BIZARNO! Na plaži pronađeni ostaci mrtve sirene?


On je na svom Fejsbuk profilu objavio fotošopiranu sliku Bude, kako nosi slušalice i promoviše jeftina pića, u V Gastro baru koji vodi. 
 

Public

Rigorozni zakoni sprovode se ui Singapuru za žvakanje žvake, bacanje smeća na ulici, pušenje na javnim mestima (uključujući i e-cigarete), vandalizam , kako stoji u zakonu “nedostatak srama”, koji se odnosi na neprikladno dodirivanje, lezik i ponašanje parova u javnosti. 

Jedan slučaj u Singapuru našao se u svim svetskim medijima kada je američki tinejdžer Majkl Frej osuđen na šest udara prutom zato što je šarao po automobilima i ukrao saobraćajne znake. 

U Tajlandu je zatvorom kažnjivo vrežanje kralja, dok je u Kuvajtu zabranjeno korišćenje društvenih mreža za kritikovanje lokalnih političara, komandanta Šeika Sabaha IV Ahmada al-Džabera Al-Sabaha. 

Homoseksualni činovi su i u Kuvajtu kažnjivi i do 10 godina zakona. 


U Turskoj se kriminalnim delom smatra i uvreda zastave, nacije i njenog osnovača, Kemala Ataturka, kao i naruživanje lokalne valute i ne nošenje lične karte. Ako u Zimbabveu izrazite neumesne iliuvredljive komentare o njihovom predsedniku, završićete u zatvoru. 

Još neke stvari koje su kažnjive zatvorom u Maleziji su i objavljivanje na internetu sadržaja koje drugi mogu smatrati uvredljivim ili uznemirujućim, kao i zbijanje šala o bombama na aerodromu u Kuala Lumpuru. 

Zatim, crtanje naumesnih karikatura premijera, ispijanje piva u hotelu kao i prevara. 

Naime, tri žene bile su osuđene na javno batinjanje prutom zbog prevare, i to je bio prvi put da su žene bile podvrgnute ovoj vrsti kazne u Maleziji. 

Možda jedan od najbizarnijih slučajeva desio se na Tajlandu. Kralj Tajlanda Rama IX strog kažnjava uvredu svoje monarhije, a primer je čovek koji je zatvoren jer je uvredio kraljevog psa Kopera. Čoveku je pretilo 37 godina zatvora zbog serije onjaln objava koje su, pored psa, spominjale i kralja. 


U Africi postoje brojni zakoni koji uređuju ponašanje turista, pa je tako zabranjeno i nošenje plastičnih kesa, u cilju zaštite životne sredine, a za nepoštovanje zakona sledi zatvor od nekoliko meseci u lokalnim zatvorima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
fircoje

pre 7 godina

Ја бих овај закон из Сингапура за бацање смећа код нас применио.n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17