• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PHYS.ORG/informer.rs

24.10.2016

15:46

ČUDNI SIGNALI! Naučnici misle da čak 234 vanzemaljca pokušava da komunicira sa nama!

Zanimljivosti

ČUDNI SIGNALI! Naučnici misle da čak 234 vanzemaljca pokušava da komunicira sa nama!

Podeli vest

Kad god se iz svemira javi neki misteriozni signal ili fluktuacije energije, ponadamo se da vanzemaljci pokušavaju da stupe u kontakt s nama. Međutim, naučnici znaju da se zanosimo

Iako su naučnici uglavnom i skeptici, to ne znači da se ne nadaju i da odbacuju mogućnost da nam se “mali zeleni” jednom zaista jave. 

Tako u novoj studiji E. F. Bora i E. Trotijer, astronomi Laval univerziteta u Kanadi predstavljaju čak 234 zvezde od kojih je do teleskopa došao čudan signal. 

(VIDEO) ŠOKANTAN SNIMAK VANZEMALJCA: Souden objavio strogo čuvanu tajnu američke vlade i NASA!

Njihova studija objavljena na arXiv.org sajtu, koja tek treba da bude objavljena u štampi, zasnovana je na podacima dobijenim Sloan Digital Sky Survey teleskopom i analizirala je spektar 2,5 miliona zvezda. 

Čudne signale dobijamo od vrlo malog procenta zvezda, ali astronomi kažu da baš oni liče na signale kakve bismo mogli očekivati od inteligentnih vanzemaljaca. 

Oni odbacuju mogućnost da su uzrok fluktuacija molekuli ili pulsiranje, što ostavlja samo dve mogućnosti - ili su posledica samog instrumenta koji ih je detektovao ili su signali vanzemaljaca. 

NISU MALI. ZELENI SA SURLICAMA! Naučnici otkrivaju kako izgledaju vanzemaljci!

Detektovani signali su pulsevi svetlosti koji se javljaju u konstantnim vremenskim intervalima. Takav tip signala Bora je predvideo u svom radu iz 2012. i Trotijer je tada odlučio da se pozabavi podacima dobijenim od Sloan teleskopa. 

- Iako je malo verovatno, postoji mogućnost da su signali posledica neobičnih hemijskih kompozicija zvezda u malim delovima galaktičkog haloa - kažu oni. 

Dakle, oni su našli mali broj zvezda, sličnih našem Suncu koje su izvor pulsirajućih signala. Oni su baš onakvi kakve bismo očekivali od tehnološki naprednog društva, koje laserski komunicira sa drugim zvezdama. 

Ipak, njihova teza mora da se preispita i da se radi na daljim istraživanjima. 

Ako se dosadašnje pretpostavke pokažu tačnim, astronomi planiraju da koriste Automated Planet Finder teleskop kako bi dalje posmatrali pomenute zvezde.

(VIDEO) INVAZIJA VANZEMALJACA? Neverovatna pojava na nebu nad Majamijem!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija