• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

28.10.2016

16:07

VELIKO I TAMNO NIJE ZA ŽENE! Komentar konobara zgrozio mušterije!

Zanimljivosti

VELIKO I TAMNO NIJE ZA ŽENE! Komentar konobara zgrozio mušterije!

Podeli vest

Čitateljika portala Zadovoljna.hr poslala je poruku u kojoj je opisala jedan svoj izlazak na piće s prijateljicama, i objasnila po čemu se on razlikuje od ostalih izlazaka

Sve što možemo još bezrazložno delimo na 'muško' i 'žensko', od radnih mesta do kućnih poslova. Koliko apsurdno može biti to deljenje dokazuje i priča čitatelkje Ruže: 

- Otišla sam na piće s prijateljicama u jedan zagrebački kafić. Izostaviću ime kafića, to nije bitno u ovoj priči i nadam se da stavovi konobara ne odražavaju stavove vlasnika. Jedna od prijateljica zamolila je konobara (mlad, maksimalno 30 godina) da joj kaže koja piva imaju u ponudi. Počeo je da nabraja nazive uz napomenu da su to mala piva. 

Onda ga je zamolila da joj nabroji i velika ,na šta joj je on odgovorio: “Ali veliko pivo nije za žene”. Izgleda da je mogao da vidi šok na našim licima izazvan njegovim komentarom jer je nakon toga rekao da je to samo njegovo lično mišljenje. 

Ali ipak nam je još jednom održao lekciju o 'muškom' i 'ženskom' pivu kad je prijateljica odabrala jedno tamno koje inače pije, a on upozorio da je jako aludirajući da je ipak prikladnije za muškarce. 

Neću ni da komentirišem njegove stavove, jasno je šta mislim o njima. Nadam se samo da će jednog dana usvojiti osnove ponašanja prema mušterijama kojima bi trebalo da bude na usluzi, a ne da kritikuje njihov izbor. Mi se više ne vraćamo na to mesto.

Ovaj mali događaj iz svakodnevice još jednom podseća na važnost promovisanja jednakosti i ravnopravnosti među polovima. Nije bitno da li neumesni komentari dolaze od direktora korporacije, učitelja ili konobara. Bitno je da se svi osvestimo da ovakav način razmišljanja svrstava određene članove društva u "fioke" određene predrasudama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija