• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: HR.N1/Informer.rs

01.11.2016

20:57

ODUSTALI! Prekinuto istraživanje muške kontracepcije zbog nuspojava!

Zanimljivosti

ODUSTALI! Prekinuto istraživanje muške kontracepcije zbog nuspojava!

Podeli vest

Istraživanje hormonalne kontracepcijske injekcije za muškarce prekinuto je jer muškarci nisu mogli da trpe nuspojave koje žene trpe već 50 godina. Nijedna od tih nuspojava nije smrtonosna, kao što je davno utvrđena nuspojava kod žena - zgrušavanje krvi

Od 320 muškaraca koji su se podvrgnuli testiranju, njih 75 odsto je reklo da bi s radošću koristili ovaj kontraceptiv, dok je 20 - ne 20 odsto, nego 20 muškaraca - bilo "nesrećno", pa je istraživanje prekinuto, iako je Svetska zdravstvena organizacija već izvestila o ovoj vrlo delotvornoj metodi, piše Independent. 

Te "nepodnošljive" nuspojave su: akne, depresija, bol u mišićima, promene raspoloženja i promene u libidu (koje ne znače nužno manju želju za seksom). Sve su ovo većini žena dobro poznate nuspojave oralne kontracepcije još od 1962. godine, koja se konzumira svakoga dana - za razliku od injekcije koja bi se muškarcima ubrizgavala u debelo meso svaka dva meseca. 

Za razliku od 20 odsto nezadovoljnih, čak 48 odsto žena između 16 i 19 godina oseća iste ove nuspojave. 

VEĆ VIDIMO MASOVNU UPOTEBU! Razvijena nova vrsta kontracepcije SAMO ZA MUŠKARCE!

Jedan od najvećih rizika kombinovanih kontracepcijskih pilula, koje su najefektnije, je smrtonosna tromboza vena i pogađa jednu ženu u 5.000. Regulatorne agencije, uprkos mogućnosti da mlada žena izgubi svoj život zbog odgovornog seksualnog ponašanja, poručile su u tom slučaju da je kombinovana pilula prihvatljiva jer "dobrobiti nadjačavaju rizike". 

Pilule takođe povećavaju rizik od raka dojke - jedna od osam žena ga dobije, što rezultuje 31 smrti žena u Velikoj Britaniji, navodi Independent. Povećava se i rizik od raka grlića materice i moždanog udara. Uz već spomenute nuspojave, mogu se pridodati i povećanje telesne težine, jače krvarenje i veći bolovi za vreme ciklusa, bolne grudi, migrene, izostanci mesečnice... 

- Uvredljivo je i sebično što istraživači zaustavljaju ovo važno testiranje muške kontracepcije zbog nekoliko manjih - da, manjih posledica, a ako ste žena i žalite se na njih reći će vam da ste u PMS-u - navodi autorka Independenta. 

Zaključuje kako ne krivi muškarce koji su zbog minornih nuspojava odustali od testiranja, nego medicinski establišment koji tretira žene kao stoku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija