• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.11.2016

13:19

POSAO BUDUĆNOSTI: Bez fiksnog radnog vremena, plaćenih odmora i bolovanja!

Zanimljivosti

POSAO BUDUĆNOSTI: Bez fiksnog radnog vremena, plaćenih odmora i bolovanja!

Podeli vest

Britanski državni sekretar za rad i penzioni sistem Demijan Grin izjavio je da poslovi budućnosti možda neće imati fiksno radno vreme, plaćeno bolovanje ili penziju, prenosi britanski list "Independent"

Trend u kom se kreće zaposlenje je opisao kao "uzbudljiv", dodajući istovremeno da takve promene imaju veliki potencijal.

Podrška njegovog Ministarstva takvom pristupu je usledila mesec dana nakon što je jedan sud odlučio da bi zaposleni u Uberu trebalo da dobijaju minimalac i plaćeni godišnji odmor.

Taj sud je odbacio tvrdnje te taksi kompanije da su njeni vozači samozaposleni te da im ta prava ne pripadaju.

- Pre samo nekoliko godina, pravi posao je značio fiksnu mesečnu platu, sa fiksnim radnim vremenom, plaćenim bolavanjem, penzionom šemom i drugim benefitima koji su propisani ugovorom - izjavio je Grin.

- Ekonomija se promenila. Uočavamo uspon svakodnevog poslovnog čoveka. Ljudi su sada vlasnici svog vremena i odlučuju kome će i kada ustupiti svoje usluge - istakao je on.

Dodaje da je sada moguće birati poslodavce, radno vreme, kancelarije. 

- Ovo je jedna od najvećih potencijalnih promena na tržištu rada - kaže Grin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija