• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.12.2016

14:08

AJFONI, POKEMONI, TRAMP... Evo šta smo najviše "guglali" u 2016. godini!

Zanimljivosti

AJFONI, POKEMONI, TRAMP... Evo šta smo najviše "guglali" u 2016. godini!

Podeli vest

U 2016. godini, korisnici interneta širom sveta najviše su pretraživali pojmove "Pokemon Go", "Ajfon 7" i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je najveći pretraživač Gugl

Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slede "Pokemon Go" i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje je objavio Gugl.

Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i "Kako da glasam na referendumu o EU?", "Kako da dobijem irski pasoš?", "Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište...?"

Nemcima je, takođe, na prvom mestu fudbal, na drugom igrica "Pokemon", a trećem "Ajfon 7".

Politiko prenosi da su se u Nemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AfD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika - na prvom mestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj je građane najviše interesovao evropski fudbal i dve igrice - "Pokemon" i "Sliter", ali u prvih 10 mesta našli su se Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Guglu ostali verni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, dok je treće osvojio "Pokemon". Ipak, interesovali su se i "Šta će se dogoditi ako Tramp pobedi?", kao i "Šta ako Engleska napusti EU?".

U Italiji su prednost dali "Pokemonima", a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u "opcijama zašto" Italijane više zanimalo "Zašto se mačke plaše krastavaca?" od "Zašto se dogodio puč u Turskoj?".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija