• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

20.01.2017

15:44

(VIDEO) IDEMO? Sletanje na Pluton bi izgledalo ovako

Zanimljivosti

(VIDEO) IDEMO? Sletanje na Pluton bi izgledalo ovako

Podeli vest

Ako ste maštali o sletanju na neku drugu planetu, niste sami, jer naučnici američke svemirske agencije Nasa čine isto, pa su kreirali video kojim pokazuju kako bi moglo da izgleda sletanje na Pluton

Više od 100 fotografija koje je zabeležila Nasina letelica Nju Horajzons tokom prilaska i preleta patuljaste planete tokom šest sedmica u leto 2015. godine, iskorišćeno je za kreiranje videa. 

Video počinje pogledom na udaljeni Pluton i njegov najveći mesec Charon, a potom sledi približavanje do 24 km iznad visokih planina na ledenim ravnicama. 

POČELE PRIPREME ZA MARS! Šest naučnika ušlo je u kupolu za simulaciju svemirskog doma

 - Pre samo godinu dana, Pluton je bio samo tačka u daljini. Ovaj video pokazuje kako bi bilo približavati se patuljastoj planeti u svemirskoj letelici -  izjavio je naučnik Alan Stern. 

U četvrtak je obeležena jedanaesta godišnjica Nasine letelice Nju Horajzons. Letelica je preletela Pluton 14. jula 2015. godine te je bila udaljena samo 12.500 km od patuljaste planete. Snažne teleskopske kamere su zabeležile objekte manje od fudbalskog igrališta. 

Letelica je sada stotinu miliona kilometara udaljena od Plutona, a njena sledeća meta je mala ledena stena 2014 MU69, do koje će stići do 1. januara 2019. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija