• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailystar

14.02.2017

08:36

OPASNOST NIJE PROŠLA! ASTEROID od 400 metara zaobišao zemlju, ali i dalje je ZABRINJAVAJUĆE BLIZU

Zanimljivosti

OPASNOST NIJE PROŠLA! ASTEROID od 400 metara zaobišao zemlju, ali i dalje je ZABRINJAVAJUĆE BLIZU

Podeli vest

Asteroid veličine tri Big Bena, koji je nedavno promašio planetu Zemlju, i dalje predstavlja opasnost za čovečanstvo

Asteroid čije je ime BN509 prošao je pored Zemlje pri brzini od 70.000 kilometara na sat. Kako astronomi tvrde, ovaj asteroid - dugačak 400 a širok 200 metara - prošao je "zabrinjavajuće blizu" naše planete.

I pored toga što nas je promašio zvaničnici NASA tvrde da je on i dalje potencijalno opasan. Prema njima astroid bi jednog dana mogao da udari u Zemlju.

Naučnik Ed Rivera-Valentin kaže da je asteroid u obliku kikirikija i da se zapravo sastoji iz dva dela.

NASA redovno prati objekte koji prolaze blizu Zemlje. Čim se pojavi asteroid, u roku od 10 minuta uređaji proračunavaju potencijalnu putanju i alarmiraju naučnike.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mr burns from simpsons

pre 7 godina

nemojte da brinete, ceka nas jos onaj bese rus sa smakom sveta 18 februara..ili bese amerikanac, ko ce popamtiti se smakove sveta..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija