• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2017

22:42

S DRUGE STRANE JASTUKA! Muški snovi su agresivniji, a najčešće sanjaju neverstvo!

Zanimljivosti

S DRUGE STRANE JASTUKA! Muški snovi su agresivniji, a najčešće sanjaju neverstvo!

Podeli vest

Tokom sna sanjamo svakih 90 minuta i svaki san je duži od prethodnog, ali pet minuta posle buđenja zaboravi se čak polovina

Čak i oni koji tvrde da se ne sećaju da su ikad sanjali, sanjaju, i to nekoliko puta tokom noći. Verovali ili ne, šest godina života provedemo u snovima, objavio je Hybrid Librarian.

Misterija
Između 18 i 38 odsto ljudi već je iskusilo ostvarivanje svojih snova, ali mehanizmi kojima takvi snovi nastaju i dalje su potpuna misterija.

- Mnogi sanjaju svakih 90 minuta. Snovi vas čine kreativnim. Obratite pažnju na njih jer se tamo često kriju rešenja problema koje niste očekivali, kažu istraživači i preporučuju da se odmah posle buđenja zapiše čega se sećate iz sna.

Naime, pet minuta nakon buđenja zaboravi se 50 odsto sna, a nakon deset minuta čak 90 odsto.

Evo još zanimljivih činjenica o tome šta nam se dešava iza zatvorenih očiju.

* Muškarci i žene stvarno sanjaju drugačije, muški su snovi agresivniji i 70 odsto likova su drugi muškarci, dok je kod žena otprilike polovina pripadnika oba pola, a i bolje ih se sećaju od muškaraca.

U snove nam "dolaze" samo poznati likovi, pa ako vam se u snu pojavljuje misteriozna osoba koju nikad niste videli, možete biti sigurni da ste u životu prošli kraj nje.

* Loši snovi su češći od dobrih, a najčešći osećaj koji se pojavljuje je nervoza, dok je najčešći san - neverstvo partnera.

* Postoji čak tehnika koja se zove lucidno sanjanje, a praktikanti te metode tvrde da mogu da kontrolišu svoje snove i rade baš ono što žele.

* Iako mnogi misle da se mozak odmara tokom noći, aktivnost u njemu je tokom snova čak i snažnija nego bilo kada tokom dana.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija