• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

22.02.2017

19:32

NASA OBJAVILA SENZACIONALNU VEST: Otkriven solarni sistem sa SEDAM PLANETA pogodnim za život!

Zanimljivosti

NASA OBJAVILA SENZACIONALNU VEST: Otkriven solarni sistem sa SEDAM PLANETA pogodnim za život!

Podeli vest

Američka svemirska agencija (NASA) na večerašnjoj pres-konferenciji otkrila je da je pronašla solarni sistem ispunjen planetama na kojima bi mogle da se nalaze vanzemaljski oblici života

Egzoplanete, planete koje kruže oko zvezda van Sunčevog sistema, trenutno su svemirska tela u koja naučnici polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, jer se za mnoge od njih pokazalo da liče na Zemlju, te mogu da sadrže gradivne osnove života, a vremenom naučnici otkrivaju sve više ovakvih planeta.

Pred večerašnju konferenciju rečeno je samo kratko da "nisu u pitanju vanzemaljci", a o otkrićima govore astrofizičar Tomas Curbuhen iz štaba NASA u Vašingtonu, Mihael Žilon, astronom sa belgijskog Univerziteta u Liježu, menadžer naučnog centra Spicer u Pasadeni u Kaliforniji Šon Keri, Nikol Luis, astronom sa Instituta za teleskopsko istraživanje svemira u Baltimoru i Sara Siger, profesorka astronomije i fizike na MIT i Kembridžu.

NASA PRIPREMA SENZACIJU: Najavljena konferencija za medije, zbog OTKRIĆA VAN SUNČEVOG SISTEMA!

- Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje na samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će ona moći da bude otkrivena - kazao je Curbuhen.

Te planete su, kako je rekao Mihael Žilon, blizu jedna drugoj i kreću se poput Zemlje, na jednakoj udaljenosti od zvezde, tako da je na jednoj polovini planeta uvek noć, nazivajući ovo otkriće "najuzbudljivijim u poslednjih 15 godina".

Profesorka Sara Siger rekla je da naučnici još ne znaju mnogo o ovim planetama, ali da se zna da postoji još mnogo takvih "sestara Zemlje".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 7 godina

Jupi, još samo da smislimo kako ćemo da proletimo kroz tih 40 svetlosnih godina...

Krkodedic

pre 7 godina

Misliosam sutra da krenem,ali nevredi,mlogo sam star.Do sada imam 70 mracnih godina i ovih 40 svetlosnih toje 110,nevredi ne stizem.Steta a javio bih vam kako to tamo negde.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija