• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.03.2017

09:24

VEČITA DILEMA! Da li je Garfild muško ili žensko?

Zanimljivosti

VEČITA DILEMA! Da li je Garfild muško ili žensko?

Podeli vest

Vikipedija je bila prinuđena da "zaključa" tekst stranice o čuvenom mačku iz stripa i crtanog filma - Garfildu, pošto je ponovo pokrenuta rasprava na internetu da li je on muškog pola ili možda nije

Ta rasprava je započela pre dve godine, kada je tvorac Garfilda Džim Dejvis objavio da Garfild "nije baš mužjak ili ženka". 

Dejvis je nastojao da rasvetli tu "kontroverzu" izjavom Vašington postu da je Garfild ipak mužjak i da ima "devojku" Arlin, ali, rekao je i da mu se životinje sviđaju kao tema jer "za njihovo razumevanje nisu važni pol, rasa ili nacionalnost". 

UZBUNA U AVIONU! Let od Londona do San Franciska odložen zbog MIŠA!

Garfild je junak istoimenog stripa koji prati doživljaje i razmišljanja Garfilda, debelog, razmaženog, sebičnog i lukavog narandžastog mačora, zatim njegovog naivnog, dobrodušnog vlasnika Džona Arbakla, i priglupog, a odanog psa Odija. 

Od 2007. godine, strip se objavljuje u više od 2.500 dnevnih novina i časopisa i drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip u svetu. Popularnost stripa je dovela do snimanja nekoliko animiranih televizijskih specijala, dve animirane televizijske serije i dva bioskopska dugometražna filma. 

Garfild ismeva vlasnike kućnih ljubimaca i njihov odnos sa životinjama, često prikazujući samog ljubimca kao pravog gospodara domaćinstva. Strip se bavi i čestim ljudskim pitanjima i problemima, kao što su dijeta, apatija, dosada i "ponedeljci".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija