• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

07.03.2017

12:00

DA LI STE ZNALI? Otkriveno zašto Diznijevi junaci nose RUKAVICE

Zanimljivosti

DA LI STE ZNALI? Otkriveno zašto Diznijevi junaci nose RUKAVICE

Podeli vest

Svi junaci “Diznijevih” crtanih filmova nose bele rukavice. Prvi je razlog zato što su se na početkucrtane kinematografije crteži radili ručno, što je jako težak posao

Razlog je praktičan, crtaču je bilo lakše nacrtati rukavicu nego ruku ili šapicu.

Drugi razlog je to što su kreatori naših omiljenih crtanih junaka hteli što više d personifikuju životinje, pa su im dodavanjem rukavica stvarali “ljudskiji” izgled.

(FOTO) PANIKA U ZAMBIJI! Čovekoliki oblak izvazvao opštu paniku!

ZADATAK KOJI JE POSVAĐAO REGION! Šta mislite ko je u pravu: učenik ili učiteljica?

Treći razlog opet seže u prošlost, i to u eru crno-belih crtanih filmova.

Crtanjem rukavice u beloj ili crnoj boji stvarao se bolji kontrast u slici i ruke crtanih likova su izgledale puno bolje u dve boje nego kao potpuno crne ili potpuno bele.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija