• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

10.03.2017

17:26

FISKALNE ČUVAO DESET GODINA! Čovek koji misli da mu treba dati stan za račune!

Zanimljivosti

FISKALNE ČUVAO DESET GODINA! Čovek koji misli da mu treba dati stan za račune!

Podeli vest

Svilajnčanin Brana Živković već deset godina sakuplja fiskalne račune

Smatra da je zaslužio stan u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” zbog predanog čuvanja računa i urednog beleženja cena. On nije kao većina potrošača.

Nakon kupovine dobijeni račun Brana Živković iz Svilajnca nikako ne baca već odlaže u posebnu fasciklu. Sačuvani računi sada jasno govore koliko su se cene izmenile poslednjih godina, kaže Brana. 

Radio je kao trgovac, magacioner i blagajnik. Svi su imali poverenja u njega jer je uredno vodio računa o novcu i nikada nije imao manjak. Tako vodi računa i o kućnom budžetu. 

- Pre deset godina krompir je bio 29,90 a banane su bile 69,90. dinara. Hleb beli je bio 21 dinar. Banane su otišle sto posto. Poskupele, a krompir je ostao na isto. Oni su odmah istog dana zavedeni. Danas evo koji je kupljen on je taj račun...316 dinara u prodavnici Vračar u koju ja svako jutro pazarim - kaže Brana Živković iz Svilajnaca. 

Dok većina sakuplja račune kako bi učestvovala u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, Svilajnčanin Brana Živković, sa deset fascikli fiskalnih računa, ne želi da se takmiči. 

- Zašto ne želite da pošaljete kovertu sa računima? 

- Zato što ja smatram da sam pre svih zaslužio stan. Ja imam svoj princip. Kad bi to sad pravda neka bila zasedala bi komisija i rekla dajte ovaj čovek što ima ovu ideju jer ja sam pun ideja. Prvi sam eto...nek se nađe neko u Srbiji ko ima ovu kolekciju - kaže on. 

Osim fiskalnih računa, Brana Živković sakuplja i stare predmete, knjige, nekadašnje članske kartice, suvenire. Ima trideset i pet različitih zbirki, ali ona s fiskalnim računima ga je očigledno proslavila. Kako su njegove mnogobrojne kolekcije rasle Svilajnčanin Brana Živković je rešio da jasno označi mesto svojih jedinstvenih zbirki. Ppostavio je znak na kojem piše “Branino sokače”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija