• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

03.04.2017

15:53

BRISAO JE PODOVE SA 7 GODINA, A DANAS VOZIKA ROLS ROJSA: Nikada neću zaboraviti majčine suze prolivene zbog siromaštva!

Zanimljivosti

BRISAO JE PODOVE SA 7 GODINA, A DANAS VOZIKA ROLS ROJSA: Nikada neću zaboraviti majčine suze prolivene zbog siromaštva!

Podeli vest

Kao stručnjak za unutrašnji dizajn Kenet Bordvik nagomilao je bogatstvo u iznosu od zapanjujućih šest milijardi funti

Dizajnirao je palate arapskih kraljevskih porodica i navodno je radio za kraljicu Elizabetu II, kao i za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža. Čovek, koji danas poseduje luksuzne nekretnine u Berverli Hilsu, uspeh duguje veoma skromnim, čak jako siromašnim počecima.

Danas je poznat kao "dizajner od milijardu dolara" i poseduje 114 automobila "Rols rojs", ali dobro pamti majčine suze nakon što su joj iz kola ukrali torbe s namirnicama, a nije imala novca da kupi druge.

- Imao sam sedam godina kada sam shvatio da smo siromašni. Sledećeg dana nisam došao kući iz škole. Našao sam posao u komšiluku. Brisao sam podove u ordinaciji kiropraktičara, prodavnici krofni i perionici - ispričao je voditeljki Ketrin Rajan u emisiji britanskog Kanala 4 "Kako ste se obogatili".

Nekoliko decenija kasnije postao je vrhunski dizajner enterijera, koji po bogatstvu može da se meri sa svojom klijentelom i na smenu boravi u Los Anđelesu, gde ima kancelariju, i u Dubaiju, gde mu se nalazi dom i gde osmišljava enterijer palata, piše Dejli mejl.

Kaže da je vrlo dobro upoznat s kraljičinim unutrašnjim dekorom, kao i sa unutrašnjim uređenjem rezidencije princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža na ostrvu Anglsi, ali da je reč o "poverljivim" informacijama.

On je, međutim, potvrdio da radi za kraljevsku porodicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je dizajnirao unutrašnji prostor palata u Dubaiju i Abu Dabiju.

- Ja sam verovatno najsrećniji čovek kog poznajem. Ali sve je to posledica napornog rada, osim toga, imam dar i pridržavam se jednog pravila. Nikada ne odbijam klijente i nikada ne kažem: "Ne znam" - kaže Bordvik.

Zahvaljujući takvoj strategiji, danas ima nekretnine širom sveta i 114 "Rols rojseva". Ipak, kaže da ne razmišlja o novcu.

- Nisam bogat, samo imam sreće. Sloboda me čini srećnim. Volim ono što radim - kaže Bordvik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
duule savic

pre 7 godina

Brisao podove a onda mu je umrla bogata tetka i ostavila nasledstvo!!!\n\n

TESLA

pre 7 godina

Ma jeste kako da nije jadan on,brisao podove.Pa sto nerece istinu kako si dogurao a ne tu pricam ti pricu.Svi Oni uglavnom su u mladosti bili Baba sere i onda su postali milioneri,ma ajde bezite bre

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija