• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

06.04.2017

13:34

(VIDEO) KADA ĆEMO MI TO DA PROBAMO? Ovaj robot pravi 1.000 različitih salata!

Zanimljivosti

(VIDEO) KADA ĆEMO MI TO DA PROBAMO? Ovaj robot pravi 1.000 različitih salata!

Podeli vest

Seli je robot koji može da napravi više od 1.000 različitih salata. I ne samo što je u stanju da napravi salatu za samo jedan minut, već tokom pripreme pazi na svaku kaloriju

Ideja kalifornijske kompanije Chowbotics je da Seli prvenstveno bude "dodatak" ostlim aparatma za piće i hranu u firmama u kojima radi veliki broj ljudi, kao i u supermatketima kao automat koji svakom kupcu može da napravi salatu po želji. 

NE POSTOJE MALI ZELENI? Vanzemaljci su verovatno samo mašine?

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI: Ovca ojagnjila četvoro, a za sve je kriv opaki ovan!

Aparat sadrži 20 različitih sastojaka, od čijih kombinacija je u stanju da napravi više od 1.000 različitih salata. Ipak, Seli na može sve sama pošto neko mora da iseče povrće i ostale sastojke ubaciti ih u pregrade. Ipak, robot za salatu ima i jednu manu: zbog njegove specifične teksture, Seli ne voli avokado. 

Cena ovog uređaja je oko 30.000 dolara, a prva bi trebalod a bude postavljena u San Francisku tokom aprila. A kompanije Chowbotics radi i na verziji namenjenoj za kućnu upotrebu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija