• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/Informer.rs

27.04.2017

10:24

(FOTO) 47 DANA GA TRAŽILI NA HIMALAJIMA! Živeo na vodi i soli, jeli ga insekti, ima promrzline ALI JE IPAK PREŽIVEO!

Zanimljivosti

(FOTO) 47 DANA GA TRAŽILI NA HIMALAJIMA! Živeo na vodi i soli, jeli ga insekti, ima promrzline ALI JE IPAK PREŽIVEO!

Podeli vest

Liang Sheng Yueh, 21-godišnji student iz Tajvana, pronađen je živ na Himalajima nakon 47 dana...

Mladić je pronađen u kanjonu na visini od oko 2,600 metara u blizini mesta Tipling u nepalskoj pokrajini Dhading.

Mrtvo telo njegove devojke nalazilo se u blizini.

Liang je trenutno na lečenju u bolnici u Katmanduu i prema rečima tamošnjih doktora, uspešno se oporavlja.

Reuters

- Izgubio je čak 30 kilograma za sedam dana. Organizam mu je stradao, no ne značajno. Ima mnogo ugriza crva i insekata, ali sve će se to sanirati. Pomalo je počeo i da govori. Rekao mi je da je njegova devojka preminula tri dana pre nego što su pronađeni - otkrila je dr Sanjaya Karki šokantne detalje za BBC.

Tokom 47 dana živeo je uglavnom na vodi i soli. 

Liang i Liu Liu studenti su prve godine na Tajvanskom nacionalnom univerzitetu Dong Hwa. U Nepal su stigli iz Indije, a poslednji put su viđeni 9. marta u severnom Dhadingu, gde su se odlučili na pešačenje uprkos velikom snegu.

Reuters

Web stranica Missingtrekker.com izveštavala je o detaljima njihovog putovanja i nestanka. Navodno su u jednom trenutku izgubili prtljag, a raspravljalo se i o trivijalnim pitanjima poput Liuine objave na Fejsbuku.

Ona je, navodno, u nekom trenutku putovanja napisala status 'Volela bih da nikad nisam završila ovde'.

Porodice mladog para zabrinule su se u trenutku kad se Liang i Liu Liu nisu javili kući dogovorenog datuma, 10. marta.

AP PHOTO

Pet dana kasnije njihovi roditelji su zatražili pomoć. 

Nepalska policija odmah je angažovala tri vodiča i helikopter kako bi tražili studente za koje se verovalo da putuju u selo Langtang na dogovoreni susret s tajvanskim prijateljima.

I himalajski turistički vodiči bili su obavešteni o njihovom nestanku, ali neprekidne snežne padavine i povremene lavine otežavale su potragu.

Madhav Basnet, koji je bio u spasilačkom timu, izjavio je za BBC da se par najverovatnije okliznuo na vrlo nezgodnoj stazi u selu Ghatlang.

AP PHOTO

- Kad su pali s te pozicije, ostali su dole zarobljeni. Nisu mogli da se popunu gore - pojasnio je spasilac.

Pre nekoliko dana, Lianga je nakon dojave meštana konačno uočio spasilački helikopter. Njegov je život spašen, no za njegovu je devojku nažalost bilo prekasno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17