• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.ba/informer.rs

02.05.2017

16:58

ZA SVE JE KRIVA KATAKLIZMA! Vanzemaljci su već bili na Zemlji, a onda su iz ovog razloga otišli!

Zanimljivosti

ZA SVE JE KRIVA KATAKLIZMA! Vanzemaljci su već bili na Zemlji, a onda su iz ovog razloga otišli!

Podeli vest

Profesor astronomije i astrofizike Džejson Rajt objavio je rad “Prior Indigenous Technological Species” u kojem iznosi pretpostavku da su tzv. tehnološke vrste naseljavale Zemlju milijardama godina pre ljudske rase

Rajt kao druge alternative navodi ideju da, ako na Zemlji nisu bili vanzemaljci, ona je bila "predstaklenička Venera" ili "mokri Mars", piše Independent. 

- S obzirom na to da nam je poznato da Zemlja ima uslove za razvoj kompleksnih životnih formi, najočigledniji ukazatelj na poreklo ranijih vrsta je upravo Zemlja - rekao je naučnik. 

Rajt veruje kako su te drevne vrste vanzemaljaca nestale s naše planete, ali da su u prošlosti, pa i danas, pod zemljom mogli da se pronađu njihovi tragovi, koje naziva "tehnozignatima". 

Rajt takođe veruje da su ti vanzemaljci izumrli, ali smatra da je većina fizičkih dokaza za to ili izgubljena, ili zataškana. Veruje i da je takve tragove moguće pronaći i na Mesecu i Marsu. 

Šta je prouzrokovalo nestanak vanzemaljaca? 

Rajt smatra da je u pitanju neka kataklizma, bilo da je reč o prirodnom događaju poput udara asteorida, ili o katastrofi koju su sami prouzrokvali. 

Ali ako su vanzemaljci bili raseljeni po celom Sunčevom sistem, to znači da je kataklizma pogodila ceo sistem. Masovni pomor je mogla da prouzrokuje kiša kometa, eksplozija gama zraka ili međuplanetarni ratovi. 

Prema teoriji futuriste Džona Smarta, inteligentan život je nekada postojao u našem svemiru, ali je postao toliko napredan da su se ta bića odselila i pronašla još bolja mesta za život. 

Tačnije, smatra se da su vanzemaljci toliko evoluirali, da su prestali da posmatraju "spoljašnji svemir" i uselili se u "unutrašnji". 

Koncept je moguće uporediti s razvojem računara - ljudi su počeli s upotrebom računara veličine ogromnih prostorija, koji danas staju na dlan, a pritom su znatno napredniji. 

Prema pobornicima ove teze, inteligentni život evoluira na sličan način, simultanim rastom njegove kompleksnosti i moći, pa vanzemaljci efikasnije koriste prostor, energiju, vreme i materiju - pri čemu mogu da postanu tako mali da egzistiraju u crnoj rupi van vremensko-prostornog kontinuuma.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Samo vi fantazirajte,to je jedino sto umete a jos ne znate sta se nalazi iza i u produzetku severnog i juznog pola,toliko o vasem astronomsko znanju.Nasa se pretvorila u atelje za likovnu umetnost a silni novac uzima od poreskih obveznika.Oni u Cernu se igraju sa eksceleratorom kao mala deca,bruka i sramota od naucnika,zali boze sto uludo trose tolike pare ni na sta.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17