• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

11.05.2017

07:08

ZNAČAJNO OTKRIĆE: U Egiptu pronađena grobnica stara 3.700 godina

Zanimljivosti

ZNAČAJNO OTKRIĆE: U Egiptu pronađena grobnica stara 3.700 godina

Podeli vest

Egipatsko Ministarstvo za antikvitete saopštilo je danas da je grobnica stara oko 3.700 godina pronađena kod nedavno otkrivene piramide koja pripada 13. dinastiji egipatskih faraona

U saopštenju se navodi da je grobnica otkrivena na arheološkom nalazištu na periferiji grada Gize i da je verovatno reč o grobnici ćerke kralja Emnikamava iz 13. dinastije, čija piramida je udaljena oko 600 metara.

Ministarstvo je saopštilo da se u grobnici nalaze četiri kanopske vaze i prevlaka s hijeroglifima. Kanopske vaze korišćene su u Starom Egiptu u procesu mumifikacije, a u njima su se čuvali unutrašnji organi pokojne osobe - želudac, creva, pluća i jetra.

Arheolozi su prošlog meseca pronašli u toj oblasti ostatke piramide sa imenom kralja Emnikamava napisanim hijeroglifskim pismom.

Iskopavanje će biti nastavljeno kako bi se otkrili preostali delovi piramide, saopštilo je egipatsko Ministarstvo. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija