• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

02.06.2017

22:18

(VIDEO) JAČE OD ATOMSKE BOMBE: Americi preti supervulkan, Jeloustoun će uzrokovati LEDENO DOBA!

Zanimljivosti

(VIDEO) JAČE OD ATOMSKE BOMBE: Americi preti supervulkan, Jeloustoun će uzrokovati LEDENO DOBA!

Podeli vest

Jeloustoun super vulkan u Vajomingu je bio uspavan 70.000 godina sa malim šansama za erupciju - do sad
printscreen

Naučnici su sada pronašli 11.000 kubnih milja magme koja čeka u podzemnim rezervoarima koji deluju kao "sunđer" i koji su spremni da grunu u atmosferu.

printscreen

Ako se to desi to bi  moglo da blokira sunčevu svetlost i izazove nuklearnu zimu ili čak mini ledeno doba. 



Sprovođenjem niza numeričkih simulacije ovog procesa, stručnjaci su otkrili da su ovi veliki rezervoari su od ključnog značaja za stvaranje najveće erupcije vulkana na Zemlji.

Erupcija vulkana Ejafjadlajekidl  na Islandu 2010. je gotovo potpuno obustavila u avio-saobraćaj širom Evrope - što je najveći prekid avio-saobraćaju od Drugog svetskog rata. Stub dima i pepela dostigao je visinu od 11km, i stigao do Rusije. 

printscreen

Ipak, zabrinjava podatak po kome Jelouston eruptira svakih dva miliona godina, a poslednja erupcija se desila pre 1,2 miliona i 640.000 godina, što znači još jedna nas može zadesiti svakg trenutka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danas

pre 6 godina

Samo bolestan um , moze pozeliti zlo bilo kome. Kad se desi bilo kakva vremenska nepogoda , ti isti zlobnici ocekuju pomoc od drugih.

drago markovic

pre 6 godina

Danas @  ne zameri,smrt je jedino sto zasluzuju ameri.Na koji naćin nije bitno,samo da im se desi hitno.Bolje ta saka g....a i njihovi bogati kao soros Rošfildovi nego ceo svet.n

zagor

pre 6 godina

Onim skotovima to i treba!!!A ovaj sto ostavio komentar da samo bolesni ljudi mogu da pozele to,dal se budala pitala koliko je zla donela ta Amerika,koliko nevinih zrtava,i unistenih drzava su ostavili(Egipt,Libija,Irak.....)Dabogda im se sto pre desilo!!!!\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija