• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

12.06.2017

21:17

(VIDEO) OVO NASA NIJE USPELA DA SAKRIJE: Prema nama juri velika grupa asterodia, dovoljna da UNIŠTI VEĆI DEO ZEMLJE!

Zanimljivosti

(VIDEO) OVO NASA NIJE USPELA DA SAKRIJE: Prema nama juri velika grupa asterodia, dovoljna da UNIŠTI VEĆI DEO ZEMLJE!

Podeli vest

NASA je saopštila da je otkrila 10 novih “potencijalno opasnih“ svemirskih stena u blizini Zemlje, koje bi mogle život na ovoj planeti dovesti u opasnost

Svemirska agencija neumorno radi na identifikovanju opasnosti iz svemira sa kojima se Zemlja suočava, i rekli su da su pronašli 10 novih asteroida meteora za koje se veruje da mogu ugroziti život na Zemlji.

Ovo otkriće je napravila NASA-ina misija za detekciju asteroida – Near-Earth Object Wide-field Survey Explorer, ili NEOWISE.

Ejmi Mejnzer, glavni istraživač NEOWISE iz NASA-ine laboratorije u Pasadeni u Kaliforniji, rekla je: “NEOWISE nije samo otkrivanje prethodno neistraženih asteroida i kometa, nego i pružanje odličnih podataka o mnogima koji su već u našem katalogu.“

- Takođe se dokazuje i da je to neprocenjiv alat u poboljšanju i usavršavanju tehnika za otkrivanje objekata blizu Zemlje i njihovu karakterizaciju pomoću infracrvene opservatorije smeštene u svemiru.

Povrh 10 “potencijalno opasnih“ objekata, NASA kaže da su identifikovali i 97 drugih svemirskih stena i zabeležili neobjašnjive neočekivane aktivnosti komete.

printscreen

Emili Kramer, NASA-in saradnik na programu i glavni autor rada na NEOWISE studiji, izjavila je: “Komete koje imaju nagle ispade se ne sreću često, ali ovo može biti posledica iznenadne prirode aktivnosti, a ne njihove urođene retkosti.“

- To je odlično za astronome da vide i prikupe podatke o kometi kada pronađu ispade, ali s obzirom da je aktivnost tako kratkog veka, mi ih jednostavno možemo propustiti u većini slučajeva.

Ovi nalazi su došli ubrzo nakon što je grupa čeških naučnika upozorila da bi fragmenti asteroida, koji bi mogli uništiti čitave države, skriveni u meteorskom roju Tauridis.

 

 

Ovaj zapanjujući nalaz znači da stručnjaci možda neće biti u stanju da uoče masivni svemirski kamen skriven u godišnjem meteorskom roju Tauridis dok ne bude prekasno.

Prema rečima te grupe istraživača, jedan od fragmenata bi mogao pogoditi Zemlju 2022., 2025., 2032. ili 2039. godine, tokom godišnje meteorske kiše.

printscreen

Stručnjaci iz Astronomskog instituta Češke akademije nauka kažu: “S obzirom da asteroidi veličine od nekoliko desetina do nekoliko stotina metara predstavljaju pretnju za Zemlju čak i ako su istinski slabi, opasnost od uticaja se značajno povećava kada Zemlja nailazi na novi ogranak Tauridisa svakih nekoliko godina.“

- Izuzetno su važna dalja istraživanja koja bi dovela do boljeg opisa ovog pravog izvora potencijalno opasnih objekata, koji mogu biti dovoljno veliki da prouzrokuju značajne regionalne ili čak i kontinentalne štete na Zemlji.

(VIDEO) ALARMANTNO OTKRIĆE NASA: Dva nebeska objekta jure prema Zemljinoj orbiti?!

NASA: Misteriozni objekat se kreće prema Zemlji!

OVIH ŠEST KATAKLIZMI PRETE ČOVEČANSTVU: Ako prethodno ne uništimo sami sebe, ovo bi moglo da nas dokrajči!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
crni

pre 6 godina

i sta sad ? da izbegavamo varkom tela npr ili da vristimo?\npitanje je aad\n

Hrki

pre 6 godina

Trebalo je Nubiru da nas udari juce 12 Juna 2017, kao sto su pricali, ali jos smo zivi. Nemojte verovati ovim bajkama.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija