• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr

04.07.2017

10:56

(VIDEO) OPERISAO 16 VOJNIKA, A SVE O HIRURGIJI NAUČIO ZA PAR MINUTA: Ovaj čovek je bio najveći prevarant u istoriji!

Zanimljivosti

(VIDEO) OPERISAO 16 VOJNIKA, A SVE O HIRURGIJI NAUČIO ZA PAR MINUTA: Ovaj čovek je bio najveći prevarant u istoriji!

Podeli vest

Na vrhu svoje lažne karijere Ferdinand Valdo Demara je operisao 16 vojnika i spasao im živote. Sve što je znao o hirurgiji naučio je za samo nekoliko minuta listajući udžbenike. Bio je to život dostojan filma
Printskrin

Kada je Ferdinand Valdo Demara iz Masačusestsa preminuo 1982. godine, svet je izgubio jednog od najvećih prevaranata u istoriji. On je iz porodične kuće pobegao kao šesnaestogodišnjak, a iako nikada nije stekao fakultetsko obrazovanje, on svoj život provodi kao lekar, upravnik zatvora, profesor, pravnik, stručnjak za decu, glumac, urednik i vojnik.

Kanađani odbili da ga tuže

Kada su vojnici primljeni na brod, Demara je medicinskim sestrama naredio da ih pripreme za operaciju. Tada je otrčao u svoju kancelariju i u enciklopediji za samo nekoliko minuta "pohvatao" sve što mu je bilo potrebno da operacije budu uspešne. Bio je toliko uspešan da je završio u svim kanadskim novinama.
Jedne od njih su došle u ruke pravog Džozefa C. Sira i nakon toga je Demara ponovo razotkriven. Kada je vest o tome došla do kapetana broda on je odbio da veruje da Demara nije hirurg.
Kanadska policija odlučila je da neće podizati tužbu, a Demara je vraćen u SAD.

Priču prodao "Lajfu"

Zbog finansijskih problema njegova porodica se preselila u siromašnu četvrt, a Ferdinand je pobegao od kuće u Roud ajldend. Tamo se pridružio Cistercitima, rimokatoličkom crkvenom redu.

S njima je proveo nekoliko godina, a onda se 1941. godine pridružio vojsci. Već sledeće godine započeo je nekoliko „novih života" pod imenom Entoni Ignolia, njegovog poznanika iz vojske.

ŠOKANTNA TVRDNJA RUSKIH NAUČNIKA: Nikola Tesla uništio meteor i SPASAO ČOVEČANSTVO!

Nakon što je video da u mornarici ne napreduje dovoljno brzo, Demara je lažirao svoje samoubistvo i život nastavio pod novim imenom - Robert Linton Frenč. 

Njegov novi posao bio je onaj religijski nastrojenog pshologa na koledžu u Pensilvaniji nakon čega se zaposlio kao bolničar u sanatorijumu u Los Anđelesu, pa onda i kao instruktor na koledžu Svetog Martina u Vaštingtonu.

(VIDEO) PROLAZ U DRUGI SVET! Misterija traje već 60 godina!

Tada je po prvi put "dolijao" - FBI ga je uhapsio i pritvorio na 18 meseci zbog dezerterstva.

Naravno da ga ta sitnica nije omela u daljim prevarama. Nakon što je pušten iz zatvora preuzeo je novi lažni identitet i pridružio se rimokatoličkom redu "Braće hrišćanske pouke" dok je noću studirao pravo.

Kao član ovog reda, Demara je uz podršku države osnovao koledž LaMennais u Alfredu s ciljem da religijska nauka u tom gradu postane prominentnija. Razočaran činjenicom da ga red nije imenovao za rektora, Demara ga je napustio, a priču o svom neverovatnom životu prodao je časopisu "Life".

(VIDEO) POTPUNO SAM NAPRAVIO PLUTAJUĆE OSTRVO! Zavirite kako izgleda unutra!

Nakon toga se kratko odao alkoholu, a kada je uspeo da dođe do novih lažnih isprava, zaposlio se kao upravnik zatvora u Teksasu. Tamo je pak, razotkriven kada je časopis došao u ruke jednog zatvorenika koji ga je prepoznao.

Karijera hirurga

Dok je bio u rimokatoličkoj zajednici upoznao je mladog lekara Džozefa C. Sira što je bio početak njegove najveće prevare do sada. Demara se naime pod njegovim imenom ukrcao na HMCS Cayuga, ratni prod kanadske mornarice na kojem je radio kao hirurg na traumatologiji.


Pod lažnim imenom zaposlio se kao upravnik zatvora u Teksasu. Tamo je pak, razotkriven kada ga je prepoznao jedan od zatvorenika

Verovali ili ne, ali čovek je na brodu obavio 16 uspešnih operacija na teško ranjenim vojnicima.

ŠOK IZ NASA! ZEMLJU U NOVEMBRU ČEKAJU DVE NEDELJE TAME: Ne brinite, čovečanstvo će preživeti!

Kada su vojnici primljeni na brod, Demara je medicinskim sestrama naredio da ih pripreme za operaciju. Tada je otrčao u svoju kancelariju i u enciklopediji za samo nekoliko minuta "pohvatao" sve što mu je bilo potrebno da operacije budu uspešne.

Bio je toliko uspešan da je završio u svim kanadskim novinama.

(VIDEO )VATIKAN VEKOVIMA ZATAŠKAVA ISTINU! Oni TAČNO ZNAJU šta se dogodilo PRE VELIKOG POTOPA!

Jedne od njih su došle u ruke pravog Džozefa C. Sira i nakon toga je Demara ponovo razotkriven. Kada je vest o tome došla do kapetana broda on je odbio da veruje da Demara nije hirurg.

Kanadska policija odlučila je da neće podizati tužbu, a Demara je vraćen u SAD.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija