• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

15.07.2017

17:51

ŠOK OTKRIĆE! PLANET NIBIRU POSTOJI: Našli ga španski planetolozi, od Sunca je udaljen 41 milijardu kilometara i 10 puta je teži od Zemlje!

Zanimljivosti

ŠOK OTKRIĆE! PLANET NIBIRU POSTOJI: Našli ga španski planetolozi, od Sunca je udaljen 41 milijardu kilometara i 10 puta je teži od Zemlje!

Podeli vest

Planetolozi iz Španije otkrili su neobične anomalije u kretanju kometa i asteroida iza orbita Plutona i Neptuna za koje tvrde da ukazuju na postojanje gigantske "Planete iks"

 

Karlos de la Fuente Markos (Carlos de la Fuente Marcos) sa Madridskog univerziteta objašnjava:

- Ako se komete i asteroidi u tom delu Sunčevog sistema ponašaju na isti način kao komete oko Jupitera, onda smo zaista otkrili dokaze njihove aktivne interakcije sa velikom planetom koja je od Sunca udaljena 300-400 astronomskih jedinica. Uveren sam da sve što smo registrovali ne može biti svedeno na greške u osmatranju tog dela kosmosa.

Početkom januara 2017. dva poznata planetologa, Majk Braun i njegov kolega sa Kalifornijskog tehnološkog instituta Konstantin Batigin, objavili su da su uspeli da utvrde gde se nalazi "Planeta iks" - deveta misteriozna planeta Sunčevog sistema. 

NIBIRU DOLAZI Apokaliptična najava ulaska misteriozne planete u Sunčev sistem (VIDEO)

Preciziali su da je od Sunca udaljena 41 milijardu kilometara i da je 10 puta teža od Zemlje.

Po njihovim proračunima, "Planeta iks" jedan krug oko Sunca napravi za 15.000 godina.

Braun i Batigin su priznali da ne znaju gde se ta planeta tačno nalazi, a i da ne postoje nikakvi direktni dokazi njenog postojanja.

(VIDEO) NAUČNICI OTKRILI NAJVRELIJU PLANETU! Ima rep kao kometa, a temperatura na njoj je 4.327 Celzijusa!

I njih dvojica su naveli da je indirektni dokaz da "Planeta iks" postoji zasad samo čudno kretanje niza patuljastih planeta i asteroida u Kojperovom pojasu.

Dakle, i oni su ukazali na ovo što Markos i njegove kolege nazivaju "anomalijom".

Za misterioznom "devetom planetom" trenutno traga deset grupa astronoma. Jedna od njih je španska na čelu sa Markosom.

pixabay.com

On i njegovi saradnici su napravili „superprecizni model periferije Sunčevog sistema" i posebnu pažnju posvetili Kojperovom pojasu. I došli su do zaključka da "Planeta iks" postoji.

Prethodno su brižljivo proanalizirali kretnje 28 planeta i 24 asteroida-kentaura i utvrdili da njihove orbite presecaju ravan Sunčevog sistema u dvema tačkama koje su od naše zvezde udaljene 300-400 puta više nego Zemlja. 

VIKILIKS! PAPA KRIJE ISTINU O VANZEMALCIMA: Bivši astronaut NASA i savetnik Baraka Obame šokirao svet!

Oni su uvereni da to "presecanje u dvema tačkama" ne samo da nije slučajno, nego i da je dokaz postojanja "devete planete".

Markos naglašava da bi da "Planeta iks" ne postoji tačke presecanja ravni bile raštrkane i sasvim drugačije raspoređene.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 6 godina

Nema dokaza da Nibiru postoji a znaju da je 10 puta teza od zemlje. Pa mozda da se skoncentrisu da dokazu da postoji pa onda da je mere.

Mića Astrofizičar

pre 6 godina

Pa nisu je ni merili samo su navodno primetili nepravilnosti u kretanjima asteroida i kometa koje mogu biti objašnjene uticajem gravitacionog polja nebeskog objekta koje ima deset puta veću masu od Zemlje.

Ilija

pre 6 godina

Kakav li dvogled imaju kad mogu nesto da vide 41 milijardu km od sunca. Suntavilo nevidjeno.

Mića Astrofizičar

pre 6 godina

Nemaju dvoglede nego koriste antene za osmatranje veličine nekoliko fudbalskih terena a 41,000,000,000 km je smešno blizu ako se uzme u obzir da je u astronomiji merna jedinica za daljinu svetlosna godina a ona iznosi blizu 9,500,000,000,000 km.

Nina

pre 6 godina

Pa nemojte biti toliko samouvereni do juce nisu znalu ni da postoji Nibiru a danas samo pretpostavljaju da postoji na osnovu kretanja asteroida i kometa i odmah znaju i tezinu planete za koju pretpostavljaju da je moguce da postoji. Uopste nemaju pojma koje druge forces in the universe na toj daljini mogu uticati na kretanja asteroida i kometa. Samo su pretpostavke na osnovu onoga sto mogu da vide i to je to.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17