• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

26.07.2017

07:18

(VIDEO) LUKSUZNA JAHTA STIVA DŽOBSA OD 120 MILIONA EVRA STIGLA NA BRIONE! Nije doživeo da je vidi!

Zanimljivosti

(VIDEO) LUKSUZNA JAHTA STIVA DŽOBSA OD 120 MILIONA EVRA STIGLA NA BRIONE! Nije doživeo da je vidi!

Podeli vest

Venus, luksuzna jahta Stiva Džobsa vredna 120 miliona evra, ovih dana plovila je i po hrvatskom primorju, tačnije oko Briona

Jahta je sada u vlasništvu Džobsove udovice Lorin Pauel Džobs, koja je već krstarila po Jadranu, a zadnji put pre tri godine, kada je obišla Dubrovnik i Hvar.

Lorin je sa Džobsom, koji je umro nakon duže borbe s rakom gušterače, bila u brako 20 godina. Par je imao četvoro dece, a nakon smrti tehnološkog genija ona je nasledila više od 10 milijardi dolara njegove imovine.

Jahtu Venus dizajnirao je Filip Stark, a sagrađena je u Holandiji.

Džobs je jahtu naručio 2008. godine, nedugo nakon što mu je dijagnostikovan rak, a Starka je odabrao jer je smatrao da on jedini može njegovu viziju da sprovede u delo.

Međutim, izrada jahte nije prošla bez problema. 

Jahta se gradila u Holandiji, a Stark ju je zaplenio nakon što je optužio Džobsa da mu je ostao dužan tri miliona evra za dizajn, od ukupne cifre od devet miliona koliko su koštale Starkove usluge. Zbog te svađe je i otkriven Starkov honorar, koji je do tada bio tajna.

(VIDEO) NAJLUKSUZNIJA KUĆA NA TOČKOVIMA! Terasa se rasklapa klikom na dugme, a soba ima džinovski krevet...

Džobs je bio svestan da neće dočekati da se jahta završi, ali svejedno je nastavio sa njenom gradnjom.

Jahta je završena godinu dana nakon njegove smrti i ne može se iznajmiti. Najam jahti je inače uobičajena stvar kod bogataša koji imaju jahte i redovno ih iznajmljuju kada ih ne koriste.

Lorin Pauel Džobs je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć imigrantima i socijalnoj pravdi, kao i zaštiti životne sredine. Naročito brine za decu koja iz finansijskih razloga ne mogu da priušte fakultet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sava

pre 6 godina

a ne kao starleta 90-ih, Maljicenko...Kome je ta ikad pomogla? ??\n

esma

pre 6 godina

Uzasno boli kada odlaze zauvek geniji i zato je sudina Stiva Dzobsa strasno dirljiva tema ,ma koliko da je daleko od dometa coveka s druge strane sveta.

Sanja

pre 6 godina

Ti Savo idi pa se leci od ljubomore. Mozes komentarisati sebe i ljude oko sebe a ne dirati se u Sandru koja nije kriva za tvoj jadni zivot pun nezadovoljstva. Sigurno imas u kuci starleta pa o njima pisu. Sandra je u braku 12 godina, nikoga ne dira niti se eksponira i zato oladi. Nije ti lako

Ivan

pre 6 godina

Sta je pa ti branis ima covek pravo jednom antipaticna osoba sandra koja se udala iz ljubavi

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija