• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

27.07.2017

19:31

ČAK I FILM DENKERK DOKAZUJE DA JE DRUGI SVETSKI RAT BIO NAMEŠTEN: Hitler je namerno pustio 340.000 Britanaca!

Zanimljivosti

ČAK I FILM DENKERK DOKAZUJE DA JE DRUGI SVETSKI RAT BIO NAMEŠTEN: Hitler je namerno pustio 340.000 Britanaca!

Podeli vest

Evakuacija 340.000 savezničkih vojnika iz Denkerka 1940. godine je bio sramotan poraz koji je prikazan kao neka vrsta pobede u hit filmu koji je izašao prošle nedelje. Prava istina je, međutim, da je Hitler pustio britansku vojsku

- Da je Hitler stvarno bio zainteresovan za mir sa Engleskom, on bi zarobio njihovu vojsku. To bi prisililo Englesku da traži mir. Umesto toga, on je dozvolio da Nemačka bude uvučena u rat na dva fronta i da bude uništena, što je bio cilj njegovih Iluminatskih gospodara.

Hitler je pokušavao da ubedi Englesku da sklope primirje. U zamenu, bio je spreman da se povuče iz Zapadne Evrope i iz većeg dela Poljske.

Misterija Denkerk

"Čudo Denkerka" se smatra izvanrednim uvođenjem mira u Englesku. Obično ne povezujemo Hitlera sa takvom velikodušnošću.

U maju 1940. godine, Britanci su bili na pragu poraza. Engleska vojska je bila zarobljena u Denkerku. Umesto da ih zarobi, Hitler je zaustavio svoje generale na tri dana i dozvolio da 340.000 vojnika pobegne.

Uobičajeno objašnjenje je da Hitler nije želeo svetski rat, i nije imao stomak za borbu protiv Engleske. 

Prema rečima novinara dobitnika Pulicerove nagrade Lu Kilzera, autora "Čerčilove obmane" iz 1994. godine, Hitler je verovao da je budućnost zapadne civilizacije zavisila od saradnje Nemačke i njenih arijevskih rođaka: Engleske i SAD. 

wikipedija

Njegovi teritorijalni zahtevi su bili ograničeni na komunističku Rusiju, koju je on smatrao posrednikom za jevrejske svetske ambicije. Bio je odlučan da izbegne vođenje rata na dva fronta - tvrdi Kilzer.

- Krv svakog Engleza je previše dragocena da bi se prolila. Naša dva naroda pripadaju jedno drugom rasno i tradicionalno. To jeste, i oduvek je bio moj cilj, čak iako naši generali to ne mogu da shvate  - govorio je Hitler. (Kilzer, str. 213)

Prema Kilzerovim rečima, Hitler je pokušavao da ubedi Englesku da sklope primirje. U zamenu, bio je spreman da se povuče iz Zapadne Evrope i iz većeg dela Poljske.

Još istinitije objašnjenje je da je Hitler bio lažna opozicija. On je sebe smatrao britanskim (tj, Iluminati) agentom. 

Bilo je poznato i u Engleskoj i u Nemačkoj da je Engleska daleko od toga da je "arijevska," i da je bila posrednik istih tih bankarka za koje se Hitler pretvarao da im se suprotstavlja.

General Guderian je kasnije rekao: "Kakva bi budućnost rata bila da smo uspeli da zarobimo britanske snage u Denkerku, sada je nemoguće pogađati."

Zaverenici

Kada je Vinston Čerčil boravio u Nemačkoj 1932. godine, Ernst Hanfstaengl je polušao da organizuje sastanak sa Hitlerom. Hitler je večerao u hotelu u kom je odseo Čerčil, ali je očigledno odbio.

wikipedija

I Hitler i Čerčil su bili pioni cionističkih bankara. Prema rečima istoričara Tomasa O'Kifa, Čerčil je u svojim memoarima rekao da je bivši nemački kancelar (1930-1932) Hajnrih Bruning otkrio identiete Hitlerovih pristalica u pismu iz 1937. godine:

- Ja nisam, i iz razumljivih razloga ni danas ne želim, da otkrijem iz oktobra 1928. godine, da su dva najveća redovna saradnika nacističke partije bili generalni menadžeri dve najveće banke u Berlinu, oboje jevrejske vere, a jedan od njih je lider cionizma u Nemačkoj.

Čerčila je finansirala druga grana istog Iluminati bankarskog sindikata.

Monstruozan plan

Drugi svetski rat je bio organizovan da ispuni dugoročni cionistički cilj Iluminata o jednoj svetskoj vladi. Irving je govorio o Denkerku:

Čuveni memački general Guderian je kasnije rekao: "Kakva bi budućnost rata bila da smo uspeli da zarobimo britanske snage u Denkerku, sada je nemoguće pogađati!"

U maju 1940. godine, Denkerk, Čerčilov najveći poraz... Pisma između Čerčila i francuskog premijera Pola Rejnoa su otkrila ružnu istinu o tome da je sam Čerčil dao tajnu naredbu Lordu Gortu, britanskom generalu koji je komandovao britanskim ekspedicionim snagama u Denkerku - "Povucite se" - ili kako je Čerčil to sročio - "Krenite ka obali." To su bile Čerčilove reči. "I zabranjeno vam je da kažete bilo kome od vaših susednih saveznika da se povlačite. Francuzi i Belgijanci nisu znali da smo se povlačili."

Naravno, Hitler je besmisleno dozvolio da 340.000 britanskih i savezničkih vojnika pobegne u Denkerku.

Rat je morao biti dug i skup kako u novcu, tako i u životu. Nemačka je morala biti potpuno uništena, a komunistička Rusija je morala osvojiti Istočnu Evopu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lilit

pre 6 godina

Pa celokupna istorija, pa i sadašnjost, je nameštena i smišljena od pojedinaca....

Regan

pre 6 godina

A posle tuze Maju Nikolic sto govori istinu .. sramota ..

Andrej

pre 6 godina

Ahahh kao prvo hitlerova pesadilja,artiljerija I kojnica su kasnili i zaostali za tenkovima tj.pancerima pa je morao sacekati 3 Dana a za to vreme ,,stuke'' su bombardovale britance itd. Takodje tu se umesao Gering (Herman Goring) zapovednik lufftwaffe-a jer su pesadilja,motorizovana-pesadilja,artiljerija I tenkovi ( u principu osnove ,,blickrika'')preuzele sve zasluge pa je zeleo da Luftwaffe zauzme zasluge na denkerku takodje se umesao I kod ''operacije Morski Pas''(Bitka za Britaniju RAF protiv Luftwaffe,ishod? Njemacka odustala of invazije I okrenula se sssr )Tako da nemojte pricati o kojekakvim tj.iluminatima itd.mada su istoriju pisali pobednici a ne porazeni.-_-

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17