• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

18.08.2017

19:11

(VIDEO) NAFTAŠI U PANICI, NAPRAVLJEN AUTOMOBIL NA VODU! Zaboravite BENZIN i DIZEL, Iranci TOČE H2O!

Zanimljivosti

(VIDEO) NAFTAŠI U PANICI, NAPRAVLJEN AUTOMOBIL NA VODU! Zaboravite BENZIN i DIZEL, Iranci TOČE H2O!

Podeli vest

Iranski naučnik, Aladin Kasemi, predstavio je svoj novi izum, automobil za koji kaže da se napaja vodom

Automobil može navodno da pređe sa 60 litara vode, do 900 kilometara za 10 sati. 

Snaga se generiše tako što vodonik i kiseonik proizvode hemijsku reakciju i stvaraju energiju koja pokreće automobil.

Kako je naveo pronalazač, motor automobila proizvodi samo vodenu paru, i na taj način uopšte ne zagađuje vazduh.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Brta

pre 6 godina

Alo bre ljudi kakvi iranci kakvi nemci kakvi bakraci pa imamo naseg coveka iz Zajecara mislim bese koji vec nekoliko godina ugradjuje u automobile neki katalizator koji im omogucuje da idu na vodu (bez obzira da li su benzinci ili dizelasi) pa niko ga ne pominje a nasli ste nekog iranca. Ne razumem da li smo stvarno tolike budale.\n

Nemanja

pre 6 godina

Taj iz zajecara samo ugradjuje katalizator kao dodatno gorivo, odnosno aditiv dizelu ili benzinu i smanjuje samo potrosnju. Ovaj se pokrece samo na vodu

Alvado Taler

pre 6 godina

Dobro, gospndo iz redakcije koji prenosite takve vesti, dali mislite da smo, svi mi koji čitamo novine, hemiju za sedmi razred videli samo na slici??? "Reakcijom vodonika i kiseonika proizvndi potrebna energija..."! To su komponete vode a ne voda. Najveći problem je taj vodonik skladištiti u količini potrdbnoj za pristojnu autonomiju vozila. ZNAČI PROBLEM JE REZERVOAR GORIVA. A NE AUTOMOBIL!!!! A ovo sa manjom potrošnjom uz pomoć elektrolize vode se svodi na bolje sagorevanje zbog veće koncetracije kiseonika u smeši. Inače ga u u vazduhu bez obngaćivanja ima blizu 21 %. n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17