• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

31.08.2017

18:02

BLISKI SUSRET SUTRA, OGROMAN ASTEROID LETI PREMA ZEMLJI: Promašiće nas za dlaku, tvrdi NASA!

Zanimljivosti

BLISKI SUSRET SUTRA, OGROMAN ASTEROID LETI PREMA ZEMLJI: Promašiće nas za dlaku, tvrdi NASA!

Podeli vest

Asteroid je nazvan 3122 Florens, po Florens Najtingejl, osnivaču moderne bolničarske službe, najveće je nebesko telo koje će prići tik pored Zemlji još od devedesetih godina prošlog veka, kada je NASA počela da prati ovakve fenomene

- Iako su mnogi poznati asteroidi prošli bliže Zemlji nego što će proći Florens 1. septembra, svi su bili manji - rekao je menadžer NASA Centra za istraživanje objekata u blizini Zemlje (CNEOS) Pol Čodas početkom meseca u Pasadeni u američkoj državi Kalifornija.

Asteroid čiji se prečnik procenjuje na oko 4,34 km mogao bi da ima globalni uticaj ako bi pogodio Zemlju, iako se to, naravno, ne očekuje. Naredni objekat koji bi mogao toliko blizu da priđe Zemlji ne očekuje se pre 2500. godine.

NASA UPOZORAVA: Džinovski ASTEROID će 12. oktobra proći pored Zemlje!

Naučnici će moći da koriste antene Aresibo i Godstoun sa površine Zemlje kako bi proučavali asteroid dok bude prolazio, a svojom veličinom i kretanjem kroz sazveđža Delfin, Vodolija, Jarac i Ribe, amateri-astronomi biće takođe u mogućnosti da posmatraju Florens.

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Mesec je PUN VODE!

Viši urednik portala "Skaj end teleskop" Keli Biti izjavio je: "Uprkos smetnjama od mesečine, 3122 Florens bi trebalo da bude prilično lako da se uoči čak i skromnim amaterskim teleskopom", prenosi „Si-Net".

OTKRIVENE DVE NASELJIVE SUPER-ZEMLJE! Povoljne temperature, ima uslova za život, naučnici uzbuđeni!

Astronom Šelte Bus otkrio je 3122 Florens 1981. godine iz australijske opservatorije. Udaljenost asteroida od Sunca kreće se od 1,0 do 2,5 astronomske jedinice i ima orbitalni period od 2,4 godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija