• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

05.09.2017

14:36

(FOTO) USPELI SU DA PRIĐU! Evo šta stvarno krije Oblast 51

Zanimljivosti

(FOTO) USPELI SU DA PRIĐU! Evo šta stvarno krije Oblast 51

Podeli vest

Obično nije dobra ideja biti u blizini Oblasti 51 jer ćete sa puškom uperenom u glavu ljubazno biti ispraćeni. Ipak, to nije sprečilo lovce na NLO, Tima i Trejsi Dojl

Oni su sa dva kilometra nadmorske visine uspeli najdetaljnije do sada da uslikaju Oblast 51 i to na udaljenosti od samo 40 kilometara! 

Oblast 51 je jedno od najmisterioznijih mesta na svetu, a teoretičari zavere su ubeđeni da je upravo to mesto gde Amerikanci kriju vanzemaljce i vrše različite eksperimente. Prvobitna namera bila je da se na ovom mestu davne 1955. godine testiraju lokid, špijunski avioni, ali namena vojne baze se često menjala. Zanimljivo je samo da javnost nikada o tome nije obaveštena i da se radnje koje se ovde odvijaju vode kao državne tajne.

Šta znamo o Oblasti 51? 

Verovali ili ne, tek 2013. godine javnosti je zvanično potvrđeno da Oblast 51 postoji, tako da je skoro pola veka čitava priča bila na nivou spekulacija. Izveštaj o postojanju Oblasti 51 sastavio je Džefri T. Ričelson, iz Nacionalnog bezbednosnog arhiva. 

Američka vlada je čak objavila tačnu lokaciju u Nevadi i deo je vazdušne baze Edvards, nedaleko od jezera Grum. Takođe, znamo da je ova Oblast služila za razvoj i testiranje špijunskih letelica. Otkriveno je da su tu testirani U-2 avoni koji su služili za špijunažu SSSR-a u Hladnom ratu, a skandal je nastao kada se saznalo da su SAD imale pomoć Britanije u tome. 

Public

Zanimljivo je i da je Barak Obama bio prvi predsednik koji je Oblast 51 nazvao ovim imenom. 

- Sada kad sam postao predsednik, prvo pitanje koje mi svi postavljaju jeste šta se dešava u Oblasti 51 - rekao je Barak novinarima 2013. godine i osvrnuo se na glumicu Širli Meklejn, koja zagovara teorije o postojanju vanzemaljaca. 

- Ako budem želeo da saznam, pozvaću Širli Meklejn. Mislim da sam zvanično postao prvi predsednik koji je pomenuo ime Oblast 51?

Klinton je 1995. godine potpisao naređenje o izuzetku područja od ekološkog zakonodavstva u vezi s kontrolom opasnog otpada, jer bi to zahtevalo "otkrivanje tajnih podataka o tome mestu nekoj neovlašćenoj osobi". 

Jedina osoba koja je bila deo ove baze i progovorila jeste veteran Džejms Nous, koji je radio u Oblasti 51. On je progovorio o svom boravku u tajnoj bazi 2010. godine i otkrio kako je izgledao život šezdesetih godina kada je radio na poziciji specijaliste za radar. 

- Kuvari su dolazili iz Vegasa. U bilo koje dana ili noći mogli ste da dobijete biftek - rekao je i dodao da su im slali i jastoge po želji. 

Nažalost, o vanzemaljcima nije ništa rekao. 

Pogledajte kako danas izgleda Oblast 51...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Yupi

pre 6 godina

Mozda se u toj oblasti,simuliralo sletanje na mesec

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20