• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruska reč

08.09.2017

19:13

(VIDEO) PET RUSKIH FILMOVA KOJE NE SMETE PROPUSTITI OVE JESENI: Holivud može samo da sanja ovako nešto!

Zanimljivosti

(VIDEO) PET RUSKIH FILMOVA KOJE NE SMETE PROPUSTITI OVE JESENI: Holivud može samo da sanja ovako nešto!

Podeli vest

Ove jeseni Dizni oživljava junake ruskih bajki, sovjetski kosmonauti obavljaju nemoguću misiju, car Nikolaj II postaje žrtva zabranjene ljubavi, dok deca gruzijske komunističke elite kidnapuju avion

Poslednji vitez

Ovaj Diznijev film je priča o običnom Rusu koji slučajno iz savremene Moskve dospeva u čarobnu zemlju gde žive junaci ruskih bajki. Zapanjen je, ali mora da pronađe svoj put u svetu u kome se dobro bori protiv zla. 

Moderna adaptacija tipične radnje iz ruskih narodnih bajki začinjena je humorom i kompjuterskom grafikom. 

Čak iako ste zagriženi poklonik franšize "Gospodar prstenova" i ne želite ni da vidite ništa slično, ipak će vaša deca verovatno proceniti da je taj večernji izlazak nešto što vredi.

Saljut-7 

Prema rečima istoričara kosmonautike Dejvida S. F. Portrija, ovo je priča o „jednom od najimpresivnijih podviga ikada izvedenih u otvorenom kosmosu. 

Film je snimljen posle zapaženog uspeha ruske svemirske drame "Vreme pionira" koja je prikazana u proleće 2017. godine.

Pored toga, kosmička tema je postala posebno aktuelna među ruskim gledaocima nakon što je sa novog kosmodroma "Vostočni" uspešno lansirana prva raketa.

Svemirska stanica "Saljut-7" je izgubila sve kontakte sa zemljom. Dva kosmonauta kreću u  neverovatnu misiju kako bi popravili stanicu i prikačili je uz svoj svemirski brod. 

Očekuju vas široki snimci kosmosa, energični sovjetski hitovi u pozadini i velika doza junaštva, muškosti i hrabrosti.

Matilda 

Nova istorijska drama Alekseja Učitelja već je izazvala brojne diskusije u Rusiji. Tragična ljubavna priča o caru Nikolaju II i balerini Boljšog teatra izazvala je nezadovoljstvo pojedinih uticajnih ljudi u Rusiji. 

Bivša javna tužiteljka Krima, a sada poslanica Državne dume Natalija Poklonska optužuje autora filma za klevetu   poslednjeg ruskog cara i pokušava da izdejstvuje zabranu prikazivanja filma u ruskim bioskopima. 

Rukovodilac Čečenije Ramzan Kadirov zamolio je ruskog ministra kulture Vladimira Medinskog da ne odobri prikazivanje filma u ovoj ruskoj republici.

Ali bez obzira na sve prepreke, film "Matilda" se bori za publiku isto kao što se balerina Matilda borila za svoju ljubav. U stvari, čekajte... Da nije sve to jedna velika reklamna  kampanja?

Taoci 

Pokušaj otmice aviona iza koga stoje deca sovjetske elite zapravo je istinita priča koja se dogodila u Gruziji 1983. godine. 

Mladi bračni par sa prijateljima ukrcao se 17. novembra u avion za Batumi, kuda su išli na medeni mesec, ali putovanje se nije dobro završilo.

Mučeni adolescentskim idealizmom i strastvenom čežnjom za slobodom, putnici su zapretili posadi puškama i bombom, zahtevajući da avion preusmere za Tursku.

Ova uzbudljiva drama već je zaradila pozitivne recenzije Varajetija i Holivud reportera, a na Berlinskom filmskom festivalu dočekala ju je topla dobrodošlica.

Aritmija

Priča o običnom lekaru hitne pomoći koji se bori sa preprekama koje mu život nameće dok radi svoj posao i hladne glave spašava tuđe živote, osvojila je Gran pri i druge nagrade na ruskom filmskom festivalu Kinotavr 2017. godine.

Pošto se ispostavilo da film toliko obećava producenti su odlučili da počnu sa prikazivanjem ranije, kako bi se prilagodili propozicijama za Oskara (sve potencijalne nominacije moraju da uđu u bioskopsku distribuciju nedelju dana pre 1. oktobra). 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija