• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

16.09.2017

17:55

(VIDEO) SMRTONOSNI URAGANI POBEGLI IZ LABORATORIJE: Naučnici sa Floride stvaraju veštačke oluje kategorije 5!

Zanimljivosti

(VIDEO) SMRTONOSNI URAGANI POBEGLI IZ LABORATORIJE: Naučnici sa Floride stvaraju veštačke oluje kategorije 5!

Podeli vest

Naučnici na Floridi su potrošili 45 miliona dolara na zatvorenu laboratoriju sposobnu da prozivede uragane kategorije 5. Univerzitet iz Majamija tvrdi da je laboratorija pod nazivom "SUSTAIN" (skraćenica od "SUrge STructure Atmosphere INteraction") konstruisala akrilni rezervorar vode kapaciteta 30.000 galona i dužine 23 metra, opremljen sa ventilatorom od 1.700 konjskih snaga i generatorom sa 12 pedala

Uređaj je u stanju da veštački stvori širok spektar nepovoljnih vremenskih uslova, kao što su veliki talasi i uragani.

SUSTAIN laboratorija može konfigurisati da pokuša da ponovo kreira prethodne istorijske oluje. Ako su ovi alati zaista toliko tačni, to je velika potvrda preciznosti tehnologije za geoinženjering.

Anongroup.org izveštava: Većina akademskih institucija u Americi radi za vojno-industrijski kompleks. Nauka o vremenskom ratovanju, ili geoinženjeringu je usavršena na institucijama kao što je MIT, sa saradnicima odbrane kao što su Raytheon i MITRE korporacije koje sarađuju sa akademskim institucijama i američkom vladom.

TESLA ZNAO ZA TAJNU LETEĆIH TANJIRA: Srpski genije je ovladao vanzemaljskim tehnologijama još 1911. godine!

Prema rečima direktora SUSTAIN laboratorije i okeanografa Brajana Hausa:

- Možemo napraviti uragan ekvivalentan sa vetrovima koji su preko 320 kilometara na sat. To je Kategorija 5 - kaže on.

To znači da se SUSTAIN laboratorija može konfigurisati da pokuša da ponovo kreira prethodne istorijske oluje. Naučnici tvrde da im to daje priliku da izmere obrasce vetrova i talasa za uragane koji su odavno prošli.

(VIDEO) ČUDOVIŠTE BEZ OČIJU IZ DUBINE OKEANA: Uragan Harvi izbacio na plažu u Teksasu MISTERIOZNO STVORENJE!

Ako su ovi alati zaista toliko tačni, to je velika potvrda preciznosti tehnologije za geoinženjering.

Kako prenosi Science Alert:

- Oni takođe mogu pratiti razlike između oluja različitih kategorija i na kraju savetovati vlade i vlasti o najboljim načinima za njihovo rešavanje, zahvaljujući podacima iz laboratorije.

- Postoje različite upotrebe spacijalizovanog hardvera unutar SUSTAIN lboratorije: testiranje otpornosti modela kuća i zgrada, na primer, proučavajući kako ključanje mora utiče na rast intenziteta mora (zbog prenosa toplote iz vode u atmosferu), kao i praćenje puta kojim se ugljen-dioksid kreće od okeana do vazduha tokom uragana.

ŠOK! NASA OBJAVILA FOTOGRAFIJU NLO: "Mali zeleni" nas posmatraju!

Univerzitet u Majamiju je, naravno, trenutno pogođen gigantskim uraganom.

Iako ovaj konkretan napor za ponovno stvaranje uragana izgleda mnogo nevinije od aktivnosti geoinženjera kao što je Dejvid Kit, to je zabrinjavajuće i pokazatelj kakva je zapravo potpuno razvijena nauka geoinženjeringa.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija