• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dailymail.co.uk

26.09.2017

19:53

(VIDEO) KINEZI NAPRAVILI NEMOGUĆ MOTOR KOJI PRKOSI ZAKONIMA FIZIKE': Put do Marsa trajaće samo 10 nedelja!

Zanimljivosti

(VIDEO) KINEZI NAPRAVILI NEMOGUĆ MOTOR KOJI PRKOSI ZAKONIMA FIZIKE': Put do Marsa trajaće samo 10 nedelja!

Podeli vest

Kineski naučnici uspeli su da naprave prototip 'nemogućeg' motora kojem ne treba gorivo. Radi se o konceptu koji se suprotstavlja poznatim zakonima fizike i koji bi mogao da dovede ljude na Mars za samo 10 sedmica, piše Daily Mail

Video je objavila službena kineska agencija za vesti CCTV.com, pod naslovom 'Pogon bez goriva: Kineski EmPogon koji je napravio CAST naučnik dr. Chen Yue, Kineska svemirska agencija".

Postoje informacije da se testiranja EmPogona sprovode u kineskoj svemirskoj stanici Tiangong-2

U videu se tvrdi kako su kineski naučnici uspešno razvili EmPogon, i da će ga uskoro poslati u svemir, iako se ne navode nikakve tehničke specifikacije uređaja.

(VIDEO) KALAŠNJIKOV NAPRAVIO LETEĆI AUTOMOBIL: Uskoro kreće vazdušni taksi i leteći motocikl!

EmPogon je motor koji stvara potisak bez potrebe za gorivom. Umesto toga, koristi mikrotalase koje prikuplja iz solarne energije, koji se sudaraju u posebnom kontejneru.

Bez goriva koje bi izbacivao iza sebe dok se kreće napred, EmPogon poništava treći Njutnov zakon, koji kaže kako za svaku akciju mora postojati jednaka i suprotna reakcija.

 

 

Ovo, da sve bude još interesantnije, nije prvi put da Kina tvrdi kako ima EmPogon.

EmPogon poništava treći Njutnov zakon, koji kaže kako za svaku akciju mora postojati jednaka i suprotna reakcija

Prošlog decembra su iz CAST (China Academy of Space Technology - Kineska akademija svemirske tehnologije) potvrdili kako vlada finansira razvoj ove tehnologije još od 2010. godine. Ustvrdili su i da su razvili uređaj koji se već testira u niskoj Zemljinoj orbiti.

(VIDEO) IRMA JE SMEŠNA! NAJGORE PRIRODNE KATASTROFE U ISTORIJI: Voda ubila četiri miliona, Vulkan 30.000 ljudi!

Postoje informacije da se testiranja EmPogona sprovode u kineskoj svemirskoj stanici Tiangong-2.

Li Feng, glavni projektant CAST biroa za komunikacijske satelite, izjavio je kako su kineski stručnjaci izgradili prototip koji je uspeo stvoriti nekoliko milinjutna potiska.

Da bi se ova pogon mogao koristiti na manjem satelitu, potisak bi morao da bude od 0.1 do 1 njutna.

NAJVIŠA TEMPERATURA ZABELEŽENA NA ZEMLJI je 2.370 stepeni!
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza027

pre 6 godina

Gledali seriju Salvation i preduhitrili amere 😂\n

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija