• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

01.10.2017

22:47

KOLONISTI NA MESECU I MARSU ŽIVEĆE U DŽINOVSKIM PEĆINAMA: U njih može da stane i čitav grad!

Zanimljivosti

KOLONISTI NA MESECU I MARSU ŽIVEĆE U DŽINOVSKIM PEĆINAMA: U njih može da stane i čitav grad!

Podeli vest

Italijanski naučnici iz Padove i Bolonje predložili gde da se na površini Meseca i Marsa prave naselja za prve koloniste. Ukazali su da ih treba - zbog zaštite od kosmičke radijacije i meteorita - sakriti" ispod površine jedinog Zemljinog prirodnog satelita i Crvene planete

Na kongresu evropskih astrofizičara održanom u Rigi, glavnom gradu Letonije, italijanski eksperti su čak inicirali da se ništa ne kopa, već da se iskoriste pećine i tuneli koji na njima već postoje.

Tuneli na Mesecu su i ceo kilometar široki, a dugački i stotine kilometara i često međusobno povezani. U najveće se može smestiti i ceo istorijski centar Rige

Italijanski astrofizičari su prethodno izučili digitalne snimke površine Marsa i Meseca, u potrazi za pećinama, tunelima i pukotinama u njima i saopštili da su u kori Meseca postoje "lunarni tuneli u koje se mogu smestiti celi gradovi".

TESLA ZNAO ZA TAJNU LETEĆIH TANJIRA: Srpski genije je ovladao vanzemaljskim tehnologijama još 1911. godine!

Rikardo Rokobon sa Univerziteta Padove u Rigi je predočio evropskim kolegama da se radi o tunelima koje pravi lava vulkana dok prolazi kroz stene. 

- Tako nastaje ogromne mreže podzemnih galerija koje su često međusobno povezane. Imaju po pravilu i izlaze na površinu. Gravitacija Marsa nije velika pa je to pomoglo da nastanu i tuneli široki po 250 metara - objasnio je on.

pixabay.com

Dr Rokobon je ukazao da su tuneli na Mesecu i ceo kilometar široki, a dugački i stotine kilometara.

- U najveće se može smestiti i ceo istorijski centar Rige - poručio je Rokobon.

Gravitacija Marsa nije velika pa je to pomoglo da nastanu i tuneli široki po 250 metara 

Rokobon i njeggove kolege zajedno sa astrofizičarima sa italijanskog univerziteta "Trento" rade na specijalizovanom radarskom sistemu za otkrivanje lunarnih tunela sa orbite oko Meseca.

NEVEROVATNO OTKRIĆE NASA: U gradu Nišu se nalaze KOSMIČKA VRATA?!

Prema njegovim rečima, biće to visokofrekventni skener-radar koji će, kako tvrdi, i sa velikog rastojanja uspešno tunele zahvaljujući njihovim elektromagnetnim karakteristikama.
         
Rokobonov kolega, dr Leonardo Karera, bio je u Rigi još optimističniji.

(VIDEO) RUSI ZAMRZAVAJU POKOJNIKE I ŠALJU IH U KOSMOS: Cena 250.000 dolara, plus troškovi lansiranja tela u orbitu!

- Postavljanje našeg skenera-radara na predviđenu lunarnu orbitu biće odlučujući korak ka kolonizaciji Meseca - jasan je on.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija