• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

03.10.2017

09:10

TAJNI IZVEŠTAJ NASA pokazuje da će ŽENE ČINITI POSADU koja će leteti na Mars?

Zanimljivosti

TAJNI IZVEŠTAJ NASA pokazuje da će ŽENE ČINITI POSADU koja će leteti na Mars?

Podeli vest

NASA je u tajnosti razmatrala plan za slanje misija na Mars koje bi činile isključivo ženske posade, tvrdi se u jednom starijem izveštaju koji za temu ima "seksualnu dinamiku" među astronautima

Taj izveštaj je pokazao da je američka svemirska agencija razmatrala uvođenje striktne polne podele među potencijalnim učesnicima dugih misija, tvrdi astronautkinja Helen Šarman, prva Britanka koje je letela u svemir. 

Šarman tvrdi da je izveštaj, nastao pre nekoliko godina, napisan sa ciljem da se "pozabavi" temom "nečistih misli" koje bi mogle da izazovu probleme kod mešovitih posada na dužim misijama. 

KOLONISTI NA MESECU I MARSU ŽIVEĆE U DŽINOVSKIM PEĆINAMA: U njih može da stane i čitav grad!

Starost dokumenta se može objasniti i očiglednim nedostatkom razmatranja međusobne istopolne privlačnosti. 

 - Pre nekoliko godina sam čula za za taj izveštaj. NASA ga nikada nije objavila, ali je on nastao upravo sa ciljem da se vidi kakav bi sastav posade bio potreban, s obzirom na pomenute razloge -  rekla je britanska astronautkinja. 


 - Posade bi, prema izveštaju, trebalo da budu istopolne, sačinjene samo od muškaraca ili samo od žena -  kaže ona. 

Izveštaj, međutim, daje prednost ženskim posadama, navodi se u njegovom zaključku, "zbog toga što su one mnogo superiornije kada je saradnja nihovih članova u pitanju". 

Dodatna korist od takvih posada bile bi i u činjenici da je ženama dnevno potrebno manje kalorija, što je veoma značajno za takve misije kod kojih se meri svaki gram posnesenog tereta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija