• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika.rs

10.10.2017

17:00

TESLIN NAJTAJNIJI EKSPERIMENT! Dokazao da može da se PUTUJE KROZ VREME!

Zanimljivosti

TESLIN NAJTAJNIJI EKSPERIMENT! Dokazao da može da se PUTUJE KROZ VREME!

Podeli vest

Za naučnike današnjice putovanje kroz vreme i teleportovanje predmeta i dalje su u rangu naučne fantastike. Međutim, za srpskog genija Nikolu Teslu, to je bila stvarnost

 

 

Kao jednog od glavnih junaka misterije 20. veka, o ratnom brodu američke mornarice koji je pod neobjašnjivim okolnostima nestao, a onda se pojavio stotinama kilometara dalje, teoretičari zavere i danas navode upravo Teslu.

Eksperiment poznat kao "Projekat Duga" ili Filadelfijski ekperiment (slučaj se navodno odigrao u luci američke mornarice u Filadelfiji) među omiljenim je poslasticama teoretičara zavere (ne postoje čvrsti dokazi da se zaista dogodio). Cilj mu je bio da se napravi tehnologija koja će brod učiniti nevidljivim za neprijateljske radare, piše 24online.info.


TESLA ZNAO ZA TAJNU LETEĆIH TANJIRA: Srpski genije je ovladao vanzemaljskim tehnologijama još 1911. godine!

Prema tvrdnjama teoretičara, elektromagnetno zračenje je poslalo američki razarač na putovanje kroz vreme krajem oktobra 1943. Kad su se generatori uključili, umesto da brod dobije elektromagnetski zaštitni balon, postao je nevidljiv - bukvalno!


ŠOKANTNA TVRDNJA RUSKIH NAUČNIKA: Nikola Tesla uništio meteor i SPASAO ČOVEČANSTVO!

Nekoliko sekundi kasnije (a prema nekim teorijama i satima kasnije), pojavio se stotinama kilometara daleko od Filadelfije. Potom, kada su generatori ugašeni i zračenje prestalo, brod se ponovo pojavio. Nekoliko članova posade je besciljno lutalo palubom, bez svesti o tome šta im se dogodilo i gde se uopšte nalaze. Objašnjenje je bilo jednostavno - prvi put je čovek bio žrtva tako jakog elektromagnetnog zračenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija