• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2017

09:24

(VIDEO) CRVENO NEBO IZNAD VELIKE BRITANIJE! Stanovnici šokirani neobičnim fenomenom!

Zanimljivosti

(VIDEO) CRVENO NEBO IZNAD VELIKE BRITANIJE! Stanovnici šokirani neobičnim fenomenom!

Podeli vest

Nebo neuobičajno crvenkaste boje, kao i sunce, zabeleženi su danas širom Britanije, a taj fenomen povezuje se sa olujom "Ofelija"

Kako objašnjava voditelj vremenske prognoze na Bi-Bi-Siju Simon Kin, oluja je donela tropski vazduh i prašinu iz Sahare. On smatra da su za taj fenomen odgovorni i sumški požari u Portugalu i Španijii. 

 - Ofelija je nastala na Azorskim ostrvima, gde je imala snagu uragana, i dok je sledila put ka severu povukla je tropski vazduh iz Sahare -  rekao je King. 

Kako je dodao, to znači da je sa sobom donela i prašinu. 


"Prašina se podiže u vazduh i odlazi visoko u atmosferu", ističe King i navodi da "zato što je prašina tako visoko, svetlost sunca rasipa se u većim talasnim dužnima, što pojačava crvenu boju spektra, tako da deluje crveno našim očima".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija