• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

23.10.2017

12:13

KONAČNO REŠENA DILEMA! Evo zašto žene imaju HLADNIJU GUZU od muškaraca?

Zanimljivosti

KONAČNO REŠENA DILEMA! Evo zašto žene imaju HLADNIJU GUZU od muškaraca?

Podeli vest

Dugo se raspravlja o tome da li je zaista istina da žene imaju prirodno hladniju zadnjicu od muškaraca? To je istina i postoji više razloga zašto je to tako

Ukupna spoljašnja telesna temperatura žene je nešto niža od one kod muškaraca. Žene obično imaju manju površinu, manje mišića i sporiji metabolizam, što znači da je njihova koža malo hladnija.

Sve to dovodi do razloga zbog kog se muškarci žale na svoje partnere koji su u krevetu hladne kao santa leda.

Temperatura kože varira od jednog do drugog dela tela, pri čemu se na mestima koja imaju više masnoće temperatura kreće između 33,5 i 36,9 cm, dok je oko nosa i prstiju tempertura niža.

 - Distribucija masti je ključna razlika između polova. Muškarci imaju ono što se zove morfologija androida, gde je telesna masnoća uglavnom iznad struka  - kaže Kolin Krosbi, konsultant za sportsku medicinu u BMI Hendon bolnici.

PREVARITE VIRUSE! Kako da ojačate organizam tokom sezone prehlada i gripa!

 - Žene imaju morfologiju gineoda, gde je distribucija masti ispod struka - i oko bokova i butina -  dodao je Krozbi.

Ova razlika se razvija u pubertetu, kao rezultat muških i ženskih hormona. I više masti u određenom području znači da će koža na tom mestu biti hladnija.

I žene i muškarci imaju snažne glutealne mišiće, s tim da ih muškarci procentualno imaju više. Sve to ima uticaj i na temperaturu jer se cirkulacija ponaša drugačije u mišićima i masti.

 - U mišićima ima više krvnih sudova, što troši više energije i zbog toga dolazi do zagrevanja, "kaže Kolin. Kako muškarci imaju drugačiji odnos mišića i masti od žena, njihova zadnjica je toplija.

A šta se dešava s godinama, da li ženska zadnjica postaje hladnija?

Da, istina je i povezano je sa cirkulacijom koja se usporava s godinama. Pogotovo posle menopauza kada je usled hormonalnih promena, protok krvi manji.

Manji protok krvi znači manje zagrevanje ekstremiteta, a sve to utiče i na temperaturu zadnjice.

Evo kako na ovo gleda jedan par iz Srbije kome je ova pojava pravila problem. Srećom pronašli su genijalan način da taj problem reše.

ONA ZARAĐUJE 4.200 EVRA DNEVNO jer čisti domove preminulih ljudi

"Moja supruga Ivana i ja imamo mali problem u spavaćoj sobi. Postalo je očigledno u jednoj od prvih noći koje smo proveli zajedno da nešto nije u redu. U jednom trenutku me je probudila hladnoća. Osećao sam se kao da  ležim na ledenim blokovima.

Ali ne, ta hladnoća je dolazila od moje supruge koja je ležala pripijena uz mene.

U jednom trenutku sam se zapitao da li je živa, pa sam proveravao disanje. Kada je otvorila oči, bilo mi je lakše. Kasnije smo to pripisivali činjenici da Ivana ima Rajnaudov sindrom, do koga dolazi usled spazma krvnih sudova koji blokira cirkulaciju.

To je bio moj prvi susret sa hladnom zadnjicom, koja se može tako ohladiti, da stvara sopstvenu mikroklimu. Ništa joj ne pomaže da taj deo zagreje, posebno posle plivanja, tad je baš hladna," ispričao je Darko.

 - Počela sam da trčim maraton,da vežbam, da koristim termostat u krevetu, sve se moglo zagrejati,  osim moje zadnjice, zaista neverovatno -  nadovezala se Ivana.

"Bilo mi je žao supruga koji je to trpeo godinama, moja hladna zadnjica je pravila mnogo problema. A onda se pojavila mačka Beri, koja leži noću na mojoj zadnjici i zahvaljujući njoj, počela sam da uspostavljam termalnu ravnotežu kad je taj deo tela u pitanju.

Zvuči neverovatno, ali smo ipak uspeli da rešimo problem," zaključila je Ivana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija