• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

27.10.2017

12:35

(VIDEO) ĆUDO! Dve žene posle PET MESECI spasene sa broda: KAKO SU PREŽIVELE?

Zanimljivosti

(VIDEO) ĆUDO! Dve žene posle PET MESECI spasene sa broda: KAKO SU PREŽIVELE?

Podeli vest

Dve žene koje su se uputile na plovidbu zajedno sa svojim psima spasene su nakon što su nekoliko meseci provele na pokvarenom brodu

Dženifer Apel i Tašu Fiabu spasili su američki marinci u sredu ujutru. Njih dve su se na proleće uputile na put od Havaja do Tahita u Francuskoj polineziji. Ipak, brod je skrenuo za kursa i preživeo tehnički kvar zbog čega su se usidrile usred nedođije. 

Iako su tokom prva dva meseca svakodnevno slale signale za pomoć Američka mornarica u saopštenju za javnost tvrdi da brod nije bio dovoljno blizu obale ili drugih brodova kako bi se oni čuli. 

Preživele su zahvaljujući prečišćivaču za vodu koji su ponele i zalihama hrane dovoljnim za godinu dana. 

Nakon pet meseci i 900 milja jugoistočno od Japana otkrilo ih je jedno tajvansko plovilo, nakon čega su kontaktirane američke vlasti. 

- Jako sam zahvalna svima. Spasili su nam živote. Ne mogu da vam opišem ponos i osmeh na mom licu kada sam videla brod na horizontu - rekla je jedna od njih.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija