• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne.com

06.11.2017

20:27

VIŠE OD 20.000 KINEZA KREĆE NA TURNEJU "PUTEVI VALTERA": To može samo Bata Živojinović!

Zanimljivosti

VIŠE OD 20.000 KINEZA KREĆE NA TURNEJU "PUTEVI VALTERA": To može samo Bata Živojinović!

Podeli vest

Film režisera Hajrudina Krvavca "Valter brani Sarajevo" najgledaniji je film svih vremena u Kini. Kinezi se oduševljeni turističkom turom na kojoj će obići važna mesta iz glumčevog života i doći u Sarajevo da razgledaju grad koji je njihov idol branio. Više od 20.000 Kineza su rezervisali ovo šestodnevno putovanje

Pokojni Bata Živojinović, koji u njemu igra glavnu ulogu, u Kini je i dalje najpopularniji glumac, a Kinezi luduju za njim.

Obožavatelji su na turu krenuli iz Beograda. Valterovim stopama turisti će nastaviti prema Oplencu, Zlatiboru, Drvengradu i Višegradu te na kraju stižu u Sarajevo.

- Turisti ne bi smeli da zaobiđu kultni restoran Bevandu, preko puta Batinog i Lulinog stana, u koji je tata hrlio na morske specijalitete. Više od 15 godina se družio s vlasnikom Zoranom, koji je naš porodični prijatelj - kaže Miljko Živojinović (54).

Miljko misli da bi turiste iz Kine trebalo odvesti i u Batino rodno selo Koračicu na Kosmaju.

- Bata je obožavao da ide u svoje selo gde je proveo detinjstvo. Njegov otac Dragoljub pedesetih godina je obnovio Batinu rodnu kuću, a Bata je sedamdesetih sagradio vikendicu odmah pokraj "stare kuće" - priseća se Miljko.

SENZACIONALNO! KINESKO ČUDO U SRBIJI: Širi se saradnja sa Pekingom, uskoro DOBIJAMO "PAMETNE GRADOVE"!

U Koračicu je često dolazio i režiser Krvavac. Bata mu je bio kum na venčanju sa suprugom Ešrefom.

- Oni su se venčali u Batinom selu, a pričali su da je to bilo slavlje za pamćenje. Nisam siguran na koje će lokacije turistička agencija voditi Batine fanove, ali nikako ne bi smeli da zaobiđu Crveni krst gde je tata proveo mladost i Beogradsko gradsko pozorište u gde je započeo glumačku karijeru - rekao je Miljko.

Public

Dodao je da su njegov otac i Boris Dvornik bili nestašni tandem koji se za vreme snimanja u Sarajevu najviše provodio u hotelu Evropa.

Miljko smatra da bi Batini fanovi trebali posetiti i sarajevski bioskop u gde je 1972. premijerno prikazan "Valter brani Sarajevo".

RUSI I KINEZI SA SRBIMA U TUŽBI PROTIV NATO: Pomoći će i Nemci, Italijani, pravnici iz Indije, ZLOČIN NEĆE PROĆI BEZ KAZNE!

- Voleo je da nam priča kako ga je nakon snimanja Krvavac zvao Frenki, jer su Batu zbog te uloge prozvali Frankom Sinatrom jugoslovenskog filma.

(VIDEO) KINEZI NAPRAVILI NEMOGUĆ MOTOR KOJI PRKOSI ZAKONIMA FIZIKE: Put do Marsa trajaće samo 10 nedelja!

- Na taj je nadimak bio jako ponosan - zaključuje Miljko Živojinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija