• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

09.11.2017

15:22

(VIDEO) ONA IMA 37 GODINA I 38. DECE! Šest puta je rodila blizance, četiri puta trojke, a tri puta četvorke! ŽENA FENOMEN!

Zanimljivosti

(VIDEO) ONA IMA 37 GODINA I 38. DECE! Šest puta je rodila blizance, četiri puta trojke, a tri puta četvorke! ŽENA FENOMEN!

Podeli vest

Marijam Nabatanzi Babirje (37) iz sela Kabimiri u Ugandi rodila je čak 38. zdrave dece, a svi su začeti sa istim muškarcem!

Njene komšije zbog toga su joj dodelile nadimak Nalongo Muzala Bana, što u slobodno prevodu znači "majka blizanaca koja rađa četvorke".

Marijam je do sada šest puta rodila blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke i samo dva puta je bila trudna i rodila samo jedno dete.

Iako su njene rekordne višeplodne trudnoće iznenađenje za veliki broj ljudi, one nisu šokirale Marijam, koja kaže kako sklonost za to postoji već dugo u njenoj porodici.

 - Moj otac ima 45. dece sa nekoliko različitih žena, a sve one su rađale dvojke, trojke i četvorke -  izjavila je za Ugandian Daily.

Dr Čarls Kigundu, ginekolog iz bolnice Mulagao smatra kako je Marijam zaista nasledila plodnost od oca.

 - Ona ima genetsku sklonost za hiperovulaciju, pri kojoj otpušta nekoliko jajnih ćelija u istom ciklusu. Zbog toga se povećavaju šanse blizanačkih i višeplodnih trudnoća -  objašnjava Kigundu.

Marijam se udala jako mlada, sa 13 godina. Već iste godine rodila je svoju prvu decu - blizance. Kaže kako je nekoliko puta tražila od lekara savet kako da smanji svoju plodnost, ali oni su joj rekli da, s obzirom da proizvodi toliko jajnih ćelija, hormonalne kontraceptivne metode, pa i one ostale, bi mogle da naštete njenom zdravlju.

 - Trenutno živim sa 21 svoje dece. Nekolicinu njih su usvojili parovi koji ne mogu da imaju decu. Ostali žive sa našim rođacima i članovima porodice koji nam pomažu da ih prehranimo i odgajimo -  rekla je Marijam. 

Stručnjaci koji su posmatrali njenu decu kažu da ona ne samo da su iznenađujuće zdrava, već su i sva natprosečno inteligentna. Marijam je rodila 10 devojčica i 28 dečaka, od kojih je nasjtarije dete staro 23 godine, a najmlađe četiri meseca.

Ipak, žena rekorder prema broju rođene dece jeste supruga ruskog seljaka Fjodora Vasiljeva, koja je između 1725. i 1765. godine čak 16 pari blizanaca, sedam puta trojke i četiri puta četvorke, što je ukupno 69. dece!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija