• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/Informer.rs

17.11.2017

10:35

(VIDEO) POSLALI SMO PORUKU VANZEMALJCIMA! Ovo je njen SADRŽAJ, a sada čekamo odgovor!

Zanimljivosti

(VIDEO) POSLALI SMO PORUKU VANZEMALJCIMA! Ovo je njen SADRŽAJ, a sada čekamo odgovor!

Podeli vest

Naš prvi kontakt s vanzemaljcima, ako ih ima, mogao bi da bude već za 24 godine. Naime, naučnici su pre mesec dana poslali muzičku poruku prema obližnjoj planeti, koja je po mnogim stvarima slična Zemlji

Organizacija METI internešenal čak devet puta je radio-talasima poslala poruke inteligentnim vanzemaljcima, i to između 16. i 18. oktobra, kako bi naučnici bili sigurni da će stići na odredište. 

NAUČNICI ŠOKIRANI OTKRIĆEM NA DNU OKEANA! Istraživali najdublju tačku na Zemlji i pronašli nešto jezivo!

Poruka se sastoji od 33 kompozicije, koje traju po 10 sekundi. Poslata su i uputstva u kojima se navodi da čovečanstvo beleži vreme, kao i napomena o trenutku kada ćemo osluškivati povratnu poruku. 

Muzički signal poslat je prema egzoplaneti GJ273b, koja se svrstava u kategoriju "Super Zemlje". Ima nešto veću masu od Zemlje, nalazi se u zoni koja bi mogla da podrži život i udaljena je 12 svetlosnih godina od nas. To znači da bi odgovor mogao da nam stigne za 24 godine. 

U pitanju je prva poruka poslata s ciljanim očekivanjem odgovora. Naravno, ako vanzemaljci uopšte postoje, prepoznaju poruku i odluče da odmah odgovore na nju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija