• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zenskimagazin.rs/Informer.rs

02.12.2017

12:27

ŽELITE DA IMATE SVETLIJU BOJU OČIJU? Isprobajte ovih deset namirnica!

Zanimljivosti

ŽELITE DA IMATE SVETLIJU BOJU OČIJU? Isprobajte ovih deset namirnica!

Podeli vest

Boja očiju određena je genetskom predispozicijom, međutim nijansu je moguće promeniti ishranom

Boja očiju, dakle, ne može da se odredi tačno pre rođenja. Ono što je interesantno je napomenuti da je boja očiju promenljiva u velikoj meri. Nekoliko jednostavnih promena u vašim navikama u ishrani mogu vam pomoći da dobijete savršenu boju očiju za kojom ste uvek žudeli.

Šta određuje boju očiju?

Boja se određuje pigmentima "melanina". Kako dete počinje da raste, boja očiju je podložna promenama. To je tako zato što se koncentracija melanina stalno menja tokom godinama rasta deteta.

Boja ljudskog oka potiče od tri gena. Određivanje boje ljudskog oka nije tako jednostavna kao što se ranije mislilo. Boje se ne mogu s pravom etiketirati kao dominantne ili recesivne na osnovu njihovih nijansi. Višestruke mogućnosti nastaju kada se dva niza DNK prepliću i proizvedu potpuno novi set gena.

LAK ZA PRIPREMU! Čaj koji čisti telo i leči čak 50 bolesti!

Uvin čaj

Ovaj umirujući čaj opušta oči odmah, dajući im svetliji izgled. Takođe je zaslužan kao lek brojnih infekcija urinarnog trakta. Intenzivan je antiseptik koja ima diuretičku funkciju u organizmu. Takođe je poznat kao efikasan tretman različitih oboljenja kože. Nova istraživanje pokazuju da uvin čaj ima veliki značaj u lečenju artritisa.

Med

Dodatni unos meda u ishrani može značajno poboljšati boju očiju. Međutim, med mora biti organski. Uporna upotreba ovog čarobnog proizvoda će stvoriti svetliju nijansu očiju od vaše prirodne boje. Med je bogat izvor svih esencijalnih šećera i odličan je za zdravlje. Bogat je fruktozom (38,2%) i idealan je dodatak ishrani. Pomaže kod smirenja rana i opekotina.

Spanać

Spanać je bogat karotenoidnim luteinom čije delovanje dovodi mladost vašim očima. Visok sadržaj gvožđa u spanaću čini oči svetlijim. Jedna šolja sirovog spanaća sadrži 27 kalorija. Spanać je bogat magnezijumom, kalijumom i vitaminom A. Poznato je da je obogaćen alfa-lipoinskom kiselinom koja sprečava promene na telu izazvane stresom. Ishrana puna spanaćem pomaže u prevenciji raka, astme, snižava visok krvni pritisak i pojačava snagu kostiju. On je takođe odlična za zdravu kožu i kosu.

Plodovi mora

Plodovi mora su bogat izvor svih vrsta vitamina i minerala posebno vitamina B, D, E i K, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom i fosforom, a minerali prisutni u ribljem mesu dovode do promene boje u oku. Ova promena može biti trajna uključivanjem proizvoda od ribe u ishrani redovno.

Čaj od kamilice

Ovaj neverovatan čaj reguliše hormon stresa u krvotoku i daje vašim očima topliju nijansu. Koristi se za lečenje upale sluzokože i koristi se za ublažavanje raznih gastrointestinalnih tegoba. Koristi se i kao kupka za anogenitalne upale. Kada se primenjuje lokalno, leči sve vrste opekotina i ožiljaka.

Pixabay

Maslinovo ulje

Čuda maslinovog ulja su brojna i primamljiva. Maslinovo ulje je najbolji lek za skoro svaku boljku. Sadrži fascinantne komponente kao što su linolna kiselina, linoleinska kiselina i oleinska kiselina koji doprinosi lepoj, mekanoj nijansi vaših očiju. Ovo ulje smanjuje posledice stresa i snižava koncentraciju lošeg holesterola u krvi.

Crni luk

Redovna upotreba luka u ishrani pokazala je postepene promene u boji očiju i takođe na koži. Crni luk je takođe od vitalnog značaja u smanjenju šansi za dobijanje raka debelog creva. Ovo sumporom bogato jedinjenja je takođe prožeto vitaminom C i čini čuda za vašu kožu i kosu. Glavni sastojak luka je folat, poznat po tome što ublažava depresiju i pomaže kod lečenja nesanice. Luk takođe drži apetit pod kontrolom.

Orasi

Ako želite da promenite boju očiju, orasi su primarni izvor koji treba ugraditi u vašoj ishrani. Bademi su najniže kalorijske vrednosti. Dodajte različite vrste oraha vašoj ishrani i primetićete kako vaše oči postepeno postaju svetlije. Izbegavajte korišćenje pečenih oraha, jer hranljivi sastojci bivaju uništeni izlažući ih visokim temperaturama.

Meso

Meso je bogato raznim mineralima kao što su cink i magnezijum koji su od pomoći u postizanju promene boje u zenici. Mesne prerađevine nam obezbeđuju napajanje proteinima koji su neophodni za održavanje svih vitalnih procesa u telu.

Đumbir

Đumbir je poznat po svojim magičnim moćima da smanji upalu debelog creva čime se sprečava rak debelog creva. On u velikoj meri smanjuje mišićne bolove i mučninu. Istraživanja su pokazala da đumbir smanjuje simptome astme i leči oštećenja jetre. Takođe je poznato da ublažava simptoma dismenoreje. Đumbir takođe menja postepeno boju vaših očiju ako ga redovno koristite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija