• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2017

09:05

NASA: Pronađena nova planeta u udaljenom sistemu sličnom našem!

Zanimljivosti

NASA: Pronađena nova planeta u udaljenom sistemu sličnom našem!

Podeli vest

U udaljenom solarnom sistemu pronađena je i osma planeta, što taj sistem čini jednakim po broju planeta sa našim, objavili su američka svemirska agencija NASA i Gugl

Osmu planetu otkrile su mašine, a ne ljudi, prenosi AP. 

Pronađena planeta kruži oko zvezde poznate kao Kepler-90, udaljene 2.545 svetlosnih godina. 

Reč je o "trećem kamenu od sunca", poput Zemlje, ali je ta planeta mnogo bliže svom suncu zbog čega dostiže veoma visoke temperature od 427 stepeni Celzijusa na svojoj površini. 

Gugl je koristio podatke koje je prikupio lovac američke svemirske agencije na planete van našeg sunčevog sistema, teleskop Kepler, kako bi razvio svoj kompjuterski program mašinskog učenja koji se fokusira na slabe planetarne signale - toliko slabe i brojne da bi ljudima bile potrebne godine kako bi ih istražili. 

Ovo je jedini solarni sistem sa osam planeta, poput našeg, koji je do sada pronađen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17