• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radiosarajevo.ba

28.12.2017

09:39

POLJSKI ROBINZON spasen nakon što je sedam meseci PLUTAO U OKEANU!

Zanimljivosti

POLJSKI ROBINZON spasen nakon što je sedam meseci PLUTAO U OKEANU!

Podeli vest

Poljski mornar, star 54 godine, spašen je 25. decembra u vodama francuskog ostrva Reinion, u Indijskom okeanu, pošto je prethodno sedam meseci plutao okeanom, saopštili su njegovi spasioci u utorak

Njegovo "sklepano" plovilo primetila je posada jedne jahte, koja je upozorila spasioce. Žandarmerija je, potom, otvorila istragu o okolnostima avanture koju je ovaj "savremeni Robinzon" proživeo. 

Prema navodima Nacionalnog društva za spasavanje na moru, muškarac je rekao da već sedam meseci pluta okeanom, nakon što je u maju zaplovio sa Komora, ostrvlja jugoistočno od obale Afrike. Nameravao je da doplovi do Južnoafričke Republike ne bi li tamo našao posao. 

RUSI SPREMAJU BIOLOŠKU REVOLUCIJU, LJUDI ĆE POPUT RIBA UDISATI TEČNOST: Zahvaljujući Moskvi ljudski rod više neće biti isti!

Njegovo plovilo, brodski čamac za spasavanje, vrlo brzo se pokvario, ispričao je on. Bez sredstava za komunikaciju i navigacionih instrumenata i sa samo mesečnom zalihom hrane, plutao je između Maldiva, Indonezije i Mauricijusa pre nego što je spašen u vodama nedaleko od Reiniona. 

Društvo mu je pravila jedna mačka. "Poljski robinzon" kaže da je preživeo jedući pola kesice kineske supe dnevno, a ponekad i nešto što bi upecao. 

Mornar kaže da je nakon 10 godina provedenih u SAD, 2014. godine otputovao u Indiju da bi tamo kupio sopstveno plovilo. Nameravao je da plovi do Poljske, ali je njegov čamac izgubio jarbol pa je doplutao do Komora. Tamo je ostao nekoliko meseci, popravio brod i krenuo dalje na put 1. maja. 

Sada, kako kaže, ne da se vrati u Ameriku pošto mu je istekla boravišna dozvola, a ne namerava ni da se vrati u Poljsku. Nada se da će moći da popravi čamac i da neko vreme ostane na Reinionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija