• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs /informer.rs

31.01.2018

12:50

(LIVESTREAM) VEČERAS ĆE NAS OBASJATI SUPERKRVAVI PLAVI MESEC! Poravnaće se sa Suncem i Zemljom, što će za mnoge biti prekretnica u životu!

Zanimljivosti

(LIVESTREAM) VEČERAS ĆE NAS OBASJATI SUPERKRVAVI PLAVI MESEC! Poravnaće se sa Suncem i Zemljom, što će za mnoge biti prekretnica u životu!

Podeli vest

Redak astronomski događaj - Superkrvavi plavi Mesec - moći će se nakon 36 godina videti sa nekih delova Zemlje. Događaj izaziva veliko uzbuđenje jer će 31. januara spojiti tri neobične lunarne pojave: Super Mesec, plavi Mesec i potpunu pomračinu Meseca

Nažalost, Evropa nije među mestima sa kojih će ovaj redak događaj biti vidljiv. U njemu će moći da uživaju u Severnoj Americi, Aziji, na Bliskom istoku, u Rusiji i Australiji.

Plavi Mesec je drugi puni mesec u jednom kalendarskom mesecu. Obično se pojavljuje svake dve godine i osam meseci.

Supermesec se javlja kada je Mesec najbliži Zemlji u svojoj orbiti. U toj tački, nazvanoj perigej, Mesec izgleda 14 posto veći i 30 posto sjajniji. Te dve pojave nisu toliko retke, ali u kombinaciji s istovremenom pomračenjem Meseca nije ih bilo 150 godina.

Tokom pomračenja Mesec će kliznuti u Zemljinu senku i beli disk postupno pretvoriti u narandžasti ili crveni. Tako će "plavi" Mesec postati "krvav".

Poravnanje Sunca, Meseca i Zemlje trajaće sat i 16 minuta. U zapadnom delu SAD-a i Kanade biće vidljiv pre zore, a na Bliskom istoku, u istočnoj Rusiji, u Australiji i na Novom Zelandu uveče, kad Mesec izlazi.

Suprotno od pomračine Sunca, Mesečeva se može sigurno posmatrati golim okom.

- Bilo je mnogih Super Meseca i pomračenje Meseca, ali retko je da se to dogodi za vreme plavog meseca - kaže profesor fizike i astronomije na Univerzitetu u Dejton biču.

- Poravnanje tri ciklusa, to je čudo koje treba pogledati - rekao je.

To se poslednji put dogodilo 30. decembra 1982. i tada je bilo vidljivo u Evropi, Africi i zapadnoj Aziji.

Prema drugim podacima koje se mogu naći, stoji da se ovakva pojava poravnjanja poslednji put desila pre 150. godina.

ZNAČENJE PUNOG MESECA

Pun Mesec je uvek nabijen energijom, moćan, kreativan i okružen magijom. Kosmičke energije koje dolaze od plavog ili Supermeseca su nekoliko puta moćnije od onih koje šalje regularan pun Mesec. Zato će 31. januara lunarna energija biti na svom maksimumu.

Ali, to nije sve. Ovaj pun Mesec će takođe biti treći Super Mesec po redu, i obeležiće zatvaranje šestomesečnog poglavlja. Zato će neke stvari koje se odvijaju od avgusta 2017. napokon dobiti razrešenje.

Pun Mesec se dešava u horoskopskom znaku Lava, a sličan nebeski događaj nije zabeležen stotinama godina. Zato je ovo momenat koji će dovesti do presudnih životnih trenutaka i velikih promena koje će nas katapultirati u nove ravni.

Pošto je Lav kralj džungle, bićemo pozvani da preuzmemo kontrolu nad svojim životima i postavimo sebe kao najviši prioritet. Možda će ovo nekima zvučati sebično, nema ničeg lošeg u tome nam mentalno, emotivno i duhovno zdravlje budu prioritet.

Super plavi Mesec se naziva i "divljom kartom" u astrologiji pošto donosi nepredvidive energije - što znači da će nam život u jednom trenutku teći glatko, a u drugom možda biti okrenut naglavačkom.

Ipak, nemojte brinuti, jer se u ovom periodu sve dešava sa višim razlogom.

Možda nećemo dobiti ono što smo želeli kratkoročno, dugoročno ćemo dobiti tačno ono što nam treba. Ako stvari ne budu išle po planu, budite strpljivi jer će se razlog za turbulentnost uskoro pojaviti.

U slučaju da su ispred vas sva vrata zatvorena, to je jasan znak da je potrebno da napravite novo skretanje jer niste na putu koji vam je namenjen.

Super Mesec je tu da nas transformiše i označi početak novog šestomesečnog početka. Ako smo spremi i željni da se oslobodimo stvari koje nam više ne prijaju, uništićemo stare obrasce ponašanja i oslobodićemo se negativne emotivne energije. Na taj način ćemo povratiti naš sjaj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija